Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιο ψωμί πρέπει να τρώτε αν έχετε υψηλό σάκχαρο

Το υψηλό σάκχαρο, η λεγόμενη υπεργλυκαιμία έρχεται όταν υπάρχει πολλή ζάχαρη στο αίμα λόγω της έλλειψης ινσουλίνης στο σώμα.

Αρκετοί παράγοντες μπορεί να συνεισφέρουν στο υψηλό σάκχαρο όπως είναι η κακή διατροφή και κατανάλωση ποτού όπως επίσης και η έλλειψη της φυσικής δραστηριότητας ή κάποια ασθένεια.

Αν δεν θεραπευτεί η υπεργλυκαιμία μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές που συνολικά επηρεάζουν την υγεία όπως τα μάτια, τα νεφρά, τα νεύρα και την καρδιά για αυτό είναι σημαντικό να παραμείνει το σάκχαρο σε μέτρια με χαμηλά επίπεδα.

Παρόλο που οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για το σώμα μας, πρέπει να έχουμε στο νου μας ποιους υδατάνθρακες επιλέγουμε ειδικά όσοι έχουν θέμα με το σάκχαρό τους.

Τα διαφορετικά είδη ψωμιού παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγιεινή διατροφή. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Lisa Young, η επιλογή του ψωμιού μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου.

Το ψωμί με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη χωρίς φυτικές ίνες μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα γρήγορα. Οι φυτικές ίνες, αντιθέτως, βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου.

Το είδος των υδατανθράκων είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Υπάρχουν οι απλοί και οι σύνθετοι υδατάνθρακες.

Οι απλοί αποτελούνται από απλά σάκχαρα, όπως γλυκόζη και φρουκτόζη, και έχουν απλή χημική δομή. Αντίθετα, οι σύνθετοι υδατάνθρακες περιέχουν περισσότερα είδη σακχάρου και απαιτούν περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν, μειώνοντας τις αιφνίδιες αλλαγές στα επίπεδα σάκχαρου.

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα εργαλείο που μετρά την επίδραση ενός φαγητού στα επίπεδα σάκχαρου στο αίμα.

Μια τιμή 0-100 υποδεικνύει την ταχύτητα και την έκταση της αύξησης του σακχάρου. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθώς αυτά διατηρούν σταθερά επίπεδα σάκχαρου στο αίμα.

Τελικά, η επιλογή του τρόφιμου είναι καθοριστική για τη διαχείριση των επιπέδων σάκχαρου στο αίμα.

Επιλέγοντας ψωμί ολικής άλεσης και τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις και παχυσαρκία, διατηρώντας την υγεία μας σε ισορροπία.

4 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ