Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το «ένα & όμιλος» πήγε Πανεπιστήμιο


Την Παρασκευή 17/1 εκπαιδευτικοί και μαθητές του φροντιστηρίου «ένα & όμιλος» εκμεταλλεύτηκαν τη σχολική αργία και πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκδρομή στο Πανεπιστήμιο. Μία μεγάλη ομάδα παιδιών με συνοδούς τους κυρίους Γιομπλιάκη και Πετρομελίδη είχαν την πρώτη τους επαφή με τα πανεπιστημιακά έδρανα.

Τι αναφέρουν για την επίσκεψη

Αρχικά επισκεφτήκαμε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ενημερωθήκαμε για τα τμήματα και την οργάνωση του ΠΑΜΑΚ από τον κύριο Νιτσιούλη που μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο μοναδικής ομορφιάς κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης από την κυρία Λυσούδη. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με την εικόνα, βγαλμένη λες από κινηματογραφική ταινία, της Βιβλιοθήκης, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ελλάδα.


Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι μαθητές των θετικών κατευθύνσεων, υπό την εποπτεία του κου Γιομπλιάκη, επισκέφθηκαν την Ιατρική, το Βιολογικό, το Χημικό και άλλες θετικές σχολές. Στην Ιατρική σχολή μάς υποδέχθηκε η αναπληρώτρια καθηγήτρια ιστολογίας κα Μάνθου Μαριλένα. Με μεγάλη διάθεση και προσήνεια ξενάγησε τους μαθητές στο εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας. Οι μαθητές μας πραγματικά έμειναν άφωνοι από τη μοναδική εμπειρία καθώς είδαν πρωτοφανή εργαστηριακά δείγματα. Στο Βιολογικό, με τη συνδρομή της κας Λάζου Αντιγόνης, είχαν την τύχη να μπουν μέσα στα εργαστήρια και να δουν ζωντανά πειράματα. Επιστημονικά εργαστήρια και πειράματα είδαν οι μαθητές μας και στο Χημικό με οικοδεσπότη τον κο Καλαρώνη Δημήτρη, υποψήφιο διδάκτορα της Αναλυτικής Χημείας.


Οι υπόλοιποι, υπό την εποπτεία του κου Πετρομελίδη, πήγαμε αρχικά στη Νομική. Εκεί, οι μαθητές μας της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είχαν την τύχη να μιλήσουν με τον Καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου, κο Σαρηγιαννίδη Μίλτο, για τις νομικές σπουδές και τις επαγγελματικές διεξόδους και προοπτικές τους∙ απάντησε με προθυμία στις πολλές ερωτήσεις των μαθητών μας οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την αμεσότητα και την οικεία διάθεσή του. Ταυτόχρονα, στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΝΟΕ ο Αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Γκορέζης Παναγιώτης συζήτησε με τους μαθητές μας για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των Οικονομικών σπουδών. Οι ξεναγήσεις ολοκληρώθηκαν στη Φιλοσοφική Σχολή. Η κα Καλλίνη, Dr Κλασικής Αρχαιολογίας - ΕΔΙΠ του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, μέσα στην υπέροχη Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής, μας ενημέρωσε για την ιστορία της πρώτης Σχολής του ΑΠΘ, μας μίλησε για τα τμήματα της Φιλοσοφικής και γενικά για τη σημασία των Ανθρωπιστικών Σπουδών, ειδικά στις μέρες μας, και βέβαια μας ξενάγησε στο μοναδικό Παλιό Κτίριο αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται εκεί.


Εννοείται ότι περπατήσαμε όλη την Πανεπιστημιούπολη∙ είδαμε τη Φοιτητική Λέσχη, το Πολυτεχνείο, το Αστεροσκοπείο, τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Αποχαιρετήσαμε το Πανεπιστήμιο με την καθιερωμένη φωτογραφία στα σκαλιά της Φιλοσοφικής και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας στη Θεσσαλονίκη. Σιντριβάνι, Λευκός Πύργος, Αγίας Σοφίας, Αριστοτέλους μας καλοδέχτηκαν.


Ήταν μια όμορφη και γεμάτη όνειρα ημέρα. Μπορεί να κουραστήκαμε αλλά πήραμε μεγάλη χαρά από τα χαμογελαστά πρόσωπα και τα λαμπερά μάτια των μαθητών μας∙ ακόμη περισσότερο επειδή συνοδεύονταν με την υπόσχεση: «Κύριε, θα αρχίσω να διαβάζω περισσότερο»!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ