Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χυλοπίτες με φέτα Βέροιας και ντοματίνια στο φούρνο

Για μια ακόμη φορά τα υπέροχα προϊόντα της Βέροιας αποτελούν πηγή έμπνευσης για διάσημους μάγειρες που κάνουν εκομπές στην Ελληνική τηλεόραση. Πρωταγωνίστρια αυτήν την φορά ήταν η πεντανόστιμη φέτα της πόλης μας. Για να φτιάξετε ένα απολαυστικό πιάτο με χυλοπίτες, φέτα Βέροιας και ντοματίνια στον φούρνο, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί, τοποθετήστε τα ντοματίνια και το σκόρδο, περιχύστε με το ελαιόλαδο, πασπαλίστε με ανθό αλατιού και ψήστε για 15-20 λεπτά.

Σάλτσα:

Σε κατσαρολάκι, λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε. Ρίξτε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Προσθέστε τη φέτα και τη γραβιέρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

Χυλοπίτες:

Βράστε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε και ανακατέψτε με τη σάλτσα. Τοποθετήστε τις σε ταψί, προσθέστε τα ψημένα ντοματίνια και ψήστε για 10 λεπτά.

Σερβίρισμα:

Πασπαλίστε με φρέσκο βασιλικό και απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ