Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στα σημεία όπου τοποθετήθηκαν πιλοτικά οι καφέ κάδοι, στο Γηροκομείο Νάουσας, στο Νοσοκομείο Νάουσας παρουσία και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας και γιατρού του Νοσοκομείου κ. Ανδρέα Αϊδίνη, στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, παρουσία του Διευθυντή κ. Βασίλη Κεφτέ και στο στρατόπεδο της Β’ Μοίρας Καταδρομών, παρουσία του Διοικητή, Αντισυνταγματάρχη κ. Κιρκμαλή Ποσειδώνα.
Οι Καφέ Κάδοι ονομάζονται και Κάδοι Κουζίνας και αφορούν στην διαχείριση, φρούτων, λαχανικών, φλουδών, υπολειμμάτων μαγειρεμένων τροφών, ψωμιού, ζυμαρικών ρυζιού και όσπριων, γαλακτοκομικών (τυρί, κρέμες γιαούρτι), τσοφλιών αυγών και υπολειμμάτων από καφέ και τσάι, μικρών κλαδιών, φύλλων και γκαζόν.
Για τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, υπάρχουν 4 βήματα. Πρώτα χωρίζονται τα υπολείμματα τροφών στην κουζίνα, στη συνέχεια μεταφέρονται στον κάδο, έπειτα το ειδικό απορριμματοφόρο, τα συλλέγει και τα οδηγεί στην μονάδα κομποστοποίησης και μετά την επεξεργασία τους παράγεται εδαφοβελτιωτικό υλικό για χρήση.
Όπως ειπώθηκε και κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, τα υγρά υπολείμματα πρέπει να στραγγίξουν πριν απορριφτούν στον κάδο και μπορούν να τυλιχθούν με εφημερίδα ή χαρτί.
Τέλος, τα υπολείμματα τροφών απορρίπτονται είτε σε σακούλες (βιοαποδομήσιμες, κομποστοποιήσιμες ή χάρτινες μαναβικής) είτε χύμα, ενώ αποφεύγεται η χρήση πλαστικής σακούλας.
Ελλάδα 2024 !! Χαίρονται για κάδους σκουπιδιών 😄😄😄
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι εύκολο να λειτουργήσει γιατί πρέπει να συμμετάσχουν ενεργά οι πολίτες. Για να δούμε. Εν έτη 1989 το κάναμε εθελοντικά στην Γερμανία και μειώσαμε τα σκουπίδια που καταληγανε στην χωματερή.
ΑπάντησηΔιαγραφή