Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όταν λειτουργούσαν οι Σταθμοί της Ελληνικής Χωροφυλακής στην Ημαθία

Εδώ και μερικά χρόνια, η Ελληνική Αστυνομία στο νομό Ημαθίας διαθέτει επτά μεγάλες υπηρεσίες. Πρόκειται για το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας που εδρεύει στη Βέροια, την Υποδιεύθυνση της Νάουσας, το Αστυνομικό Τμήμα της Αλεξάνδρειας, το Αστυνομικό Τμήμα στο Πλατύ, το Τμήμα Συνοριοφυλάκων στους Γεωργιανούς, τη Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας και την Σχολή Εκπαίδευσης στο Πανόραμα. 

Ωστόσο πριν από πολλά χρόνια, η Ελληνική Χωροφυλακή διέθετε και σταθμούς στα γύρω χωριά της Ημαθίας. Τότε που ο διοικητής ήταν ο νοματάρχης και υπεύθυνος για την τάξη και την ασφάλεια του χωριού.

Δείτε 4 μικρούς σταθμούς της Ελληνικής Χωροφυλακής που λειτουργούσαν πριν από 30 και 40 χρόνια σε Μελίκη, Αγγελοχώρι, Σταυρό και Πολυδένδρι. Πλέον, τα εν λόγω κτίρια είναι εγκαταλειμμένα και μόνο κάποιες ταμπέλες στις εισόδους, θυμίζουν πως εκεί στεγαζόντουσαν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας. 

Τις παρακάτω εικόνες ανάρτησε ο Σύνδεσμος Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας:

Σταθμός Χωροφυλακής Αγγελοχωρίου

Σταθμός Χωροφυλακής Πολυδενδρίου

Σταθμός Χωροφυλακής Σταυρού

Σταθμός Χωροφυλακής Μελίκης




5 σχόλια:

  1. Της Μελικης δεν υπαρχει πλεον. Φροντισε να τον κατεδαφισει ο Δημος Αλεξανδρειας, αγνοωντας την τοπικη κοινωνια, που ηθελε να αποκατασταθει γιατι συνδεοταν με τοπικες μνημες και απορριπτωντας δωρεα συντοπιτη για την αποκατασταση του. Ενηργησαν βασει ενος βιαστικου πορισματος της πολεοδομιας οτι δηθεν ηταν επικινδυνως ετοιμορροπο. Το κτιριο μπορουσε να συντηρηθει. Δυστυχως, τα περι συλλογικης μνημης ειναι ψιλα γραμματα για τους απαιδευτους αυτοδιοικητικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν η Ελλάδα είχε ασφάλεια στις πόλεις με την Χωροφυλακή, και οι αγροτικές περιοχές με την Αγροφυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχε και το Μακροχωρι,γιατί δεν το βάλατε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειχε και το Σελι,εκει που ειναι το κτίριο της Κοινότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ