Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σαν να χειμώνιασε... Ας φτιάξουμε μια χοιρινή πρασοτηγανιά


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Ζουμερά κομμάτια χοιρινού, μαγειρεμένα με φρέσκο πράσο, σιγοψήνονται για να δώσουν ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά.

Η χοιρινή πρασοτηγανιά είναι ένα πιάτο που στέκεται τέλεια και σαν μεζές και σαν κυρίως. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πώς να κάνουμε αυτό το εύκολο και νόστιμο φαγητό:

Υλικά:

800 γρ. χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το χοιρινό για 10'. Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά και να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ