Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, τόνισε ότι σε κάθε δήλωση και συνέντευξή του ως τώρα αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία».
Παράλληλα, αποκαλεί και τους πολίτες «Μακεδόνες», για τους οποίους, όπως είπε. «αγωνίζεται».
Τι είπε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
«Μπορώ να σας πω ότι πουθενά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν απαγορεύεται ο προσδιορισμός "Μακεδονικός" ή το "Μακεδονία". Αυτά ρυθμίζονται από το άρθρο 7 παράγραφος 2 και 3 της Συμφωνίας και μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε ότι έχουμε και εμείς δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το επίθετο "Μακεδονικός", όπως και αυτοί (στην Ελλάδα) έχουν το ίδιο δικαίωμα» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι από το βήμα της Βουλής της χώρας του, απαντώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε σχετική ερώτηση που του υπέβαλε ο βουλευτής και αρχηγός του υπερεθνικιστικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Αριστερά», Ντιμίταρ Απασίεφ, ο οποίος αποκάλεσε τον Μίτσκοσκι «Βορειομακεδόνα πρωθυπουργό» και τον κατηγόρησε ότι, ενώ παλαιότερα είχε ταχθεί αναφανδόν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τώρα λέει ότι τη «σέβεται».
Ο Μίτσκοσκι εγκάλεσε τον Ντιμίταρ Απασίεφ ότι υπογράφει κάθε μήνα ως βουλευτής της «Βόρειας Μακεδονίας» για να λαμβάνει τη βουλευτική του αποζημίωση και του καταλόγισε ότι τα καλοκαίρια πηγαίνει για διακοπές στη Χαλκιδική.
«Πάω στη Χαλκιδική επειδή είμαι μεσαία τάξη. Ο Απασίεφ δεν ζει από υδροηλεκτρικά εργοστάσια όπως εσείς. Ο Απασίεφ ζει με τον μισθό καθηγητή», ανταπάντησε ο Απασίεφ, ο οποίος είναι καθηγητής Νομικής στο κρατικό πανεπιστήμιο της πόλης Στιπ, της Βόρειας Μακεδονίας, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος είναι και καθηγητής Μηχανολόγων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου των Σκοπίων (με εξειδίκευση σε θέματα ενέργειας), πως εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του ως καθηγητής προς ιδίον όφελος.
Το εθνικιστικό αριστερό κόμμα «Αριστερά» (Levica) είδε τα ποσοστά του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, που διεξήχθησαν τον περασμένο Μάιο, να εκτοξεύονται και να φθάνουν περίπου στο 7%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Στην θλίψη έχει βυθιστεί η κοινωνία του Κοπανού, μετά την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Πέτρου Χαραλαμπίδη. Ο εκλιπών ταξίδεψε για
-
Οι εργασίες για το Flyover στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τον Μάιο του 2027, φέρνοντας σημαντική
-
Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και η Ελένη Κολτζή υποδέχτηκαν τον νέο χρόνο μαζί, γιορτάζοντας τις πρώτες γιορτές τους ως παντρεμένο ζευγάρι. Ο γιος
-
Από το μεσημέρι χάθηκαν τα ίχνη του - μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του!
-
Μια από τις πιο αγαπημένες νεαρές ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης επισκέφθηκε το μαγευτικό Σέλι στο ορεινό Βέρμιο. Η 24χρονη
-
Η άτυχη 40χρονη καταγόταν από την Μολδαβία και ήταν παντρεμένη σε γειτονικό χωριό
-
Χοντρό επεισόδιο έλαβε χώρα κατά την περίοδο των εορτών σε γνωστό μπάρ στο κέντρο της Βέροιας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες
-
Όλα τα ζώδια έχουν βιώσει τα πάνω και τα κάτω τους μέσα στο 2024, αλλά το νέο έτος φέρνει μια σειρά από αστρολογικές αλλαγές που
-
Πώς χάθηκαν τα ίχνη του - Τι εκτιμούν οι αρχές Επί ποδός βρίσκονται από το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου 2025
-
Το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Gala στο ατελιέ του Τάσου Πρωτοψάλτου σκηνογράφου, ενδυματολόγου και σκηνοθέτη όπερας είναι το πιο
Με τις ευλογίες του Τσίπρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης τους έχει βάλει στην θέση τους.
ΔιαγραφήΟι άνθρωποι εχουν φαει γερο κόλλημα με το" Μακεδονας" και "Μακεδονια"! Πλεον αδυνατο να τους βγει απο το... λιγο μυαλο τους! Το πιο σοβαρο ειναι οτι τους αποδέχονται οι υπόλοιποι ως "Μακεδονια"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν χρειάζονται μεταφραστή για να συνεννοηθούν με τους βουλγαρους(οπως οι κυπριοι με εμας) αλλα ο προδότης ο τσιπρας και οι βουλευτές οι Βόρειο Ελλαδίτες ψήφισαν σαν Μακεδονική γλώσσα,το βουλγάρικο ιδίωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύγχρονοι εφιάλτες.
Βασική αρχή : Αν δεν έχεις κάτι δικό σου, κλέβεις των άλλων....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμα μαλώνουν τα γίδια οι οπαδοί ΣΥΡΙΖΑ και νέα μιζοκρατία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγράμματοι πίθηκοι σας αξίζουν 103 μνημόνια μέχρι να φάτε χώμα.
Όπου πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος μάλλον άφηνε μπάσταρδα. Έτσι εξηγείται η τόση επιμονή αυτού του λαού να λένε ότι είναι απόγονοι του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι σλαβικές μεταναστεύσεις στα Βαλκάνια ξεκίνησαν στα μέσα του 6ου αιώνα και τις πρώτες δεκαετίες του 7ου αιώνα, κατά τον Πρώιμο Μεσαίωνα. Η ταχεία δημογραφική εξάπλωση των Σλάβων ακολουθήθηκε από ανταλλαγή πληθυσμών, την ανάμειξη και τη γλωσσική μετατόπιση προς και από τα σλαβικά.
ΑπάντησηΔιαγραφή