Πολλά ερωτήματα μπορεί να σε απασχολούν και να σε αγχώνουν όταν αφήνεις τον θερμοσίφωνα ανοιχτό. Σίγουρα θα σκέφτεσαι ποιος θα είναι ο επόμενος λογαριασμός ρεύματος που θα αντικρίσεις ή αν πάλι θα μπορούσε να εκραγεί ο θερμοσίφωνας σου από την πολύωρη λειτουργία.
Τι γίνεται αν ξεχάσω τον θερμοσίφωνα ανοιχτό;
Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Θυμήσου όμως να μην το κάνεις συνήθεια. Οι σπατάλες ενέργειας είναι μεγάλες, ενώ αυξάνεις και τις πιθανότητες λόγω της συνεχόμενης χρήσης του, να υποστεί κάποια βλάβη και τότε η παρέμβαση ενός υδραυλικού ή ενός ηλεκτρολόγου θα είναι απαραίτητη. Επομένως καλό θα ήταν να είσαι προσεκτικός/- ή.
Πώς λειτουργεί ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας;
Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας έχει ενσωματωμένο θερμοστάτη ο οποίος είναι ρυθμισμένος σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Αν το νερό ζεσταθεί, θα δώσει εντολή να σβήσει η ηλεκτρική αντίσταση και θα την ενεργοποιήσει πάλι μόλις η θερμοκρασία του νερού πέσει, ακόμα και αν δεν έχουμε καταναλώσει καθόλου νερό.
Επομένως αν αφήνεις μόνιμα το θερμοσίφωνα σου ανοιχτό θα προκαλέσεις σίγουρα σπατάλες ενέργειας. Όσο πιο ψηλά έχεις ρυθμίσει τη θερμοκρασία του θερμοστάτη, τόσο πιο μεγάλη απώλεια ενέργειας θα έχεις, αν τον ξεχνάς ανοιχτό.
Για να μειώσεις λοιπόν τις απώλειες ενέργειας, θα μπορούσες να προγραμματίσεις τον χρόνο της ημέρας που θέλεις να γίνεται η θέρμανση του νερού με την εγκατάσταση ενός συστήματος αυτοματισμού.
Μύθος ή αλήθεια οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος;
Η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι αν ξεχάσουν το θερμοσίφωνα ανοιχτό θα έρθουν αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος. Όμως ποια είναι πραγματικά η αλήθεια; Αν έχεις ξεχάσει το θερμοσίφωνα ανοιχτό για μια ολόκληρη μέρα χωρίς όμως να κάνεις μεγάλη σπατάλη του ζεστού νερού, τότε η χρέωση που θα έχεις θα είναι σχεδόν αμελητέα.
Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας στην αρχή, ζεσταίνει το νερό και καταναλώνει πολύ ρεύμα. Όταν φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, ο θερμοστάτης θα σταματήσει να το θερμαίνει και απλά θα το συντηρεί με πολύ μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης από τη συνεχόμενη λειτουργία του θερμοσίφωνα;
Πολλές φορές έχουμε ακούσει τη φράση «κλείσε το θερμοσίφωνα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί». Είναι αλήθεια ότι σε πιο παλιούς τύπους θερμοσίφωνα ένας τέτοιος κίνδυνος ήταν όντως υπαρκτός.
Ωστόσο, με την εξέλιξη τεχνολογίας και με τη δημιουργία των νέων θερμοσίφωνων δεν υπάρχει πλέον τέτοιος φόβος, ειδικότερα αν τον έχεις εγκαταστήσει τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση βέβαια καλό θα ήταν να ρωτήσεις και τη γνώμη ενός ειδικού.
Τίποτα δε θα γίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαλιά που καίγαμε κάρβουνο στην Κοζανη και πληρώναμε το συστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπων, ηταν ακριβο το ρευμα,τωρα με τα φωτοβολταικα και τις ανεμογεννήτριες είναι τσαμπα γιατι γλυτώσαμε το πεναλτυ ανα MW.
Πουλάμε το κάρβουνο της Κοζάνης στους Βορειο Μακεδονες (προδοτη τσιπρα) το μεταφέρουν με νταλικες εκει το καινε παράγουν ρευμα και μετα κάνουμε εισαγωγή ρεύμα (20% της κατανάλωσης ετήσια).
Νομπελ οικονομίας και προστασιας περιβάλλοντος η Ελλάδα.
Μεγάλα μυαλά σε ολους τους τομείς.
Εισαι εκτος θεματος
ΔιαγραφήΌλη η αλήθεια μέσα από ένα σχόλιο κ ας είναι εκτός θέματος
Διαγραφή"Όχι άλλο κάρβουνο"! αλλά μια που αναφέρθηκε, έχει δίκιο ο αναφερόμενος στην τραγική απόφαση να διοχετεύουμε τον λιγνίτη στα Σκόπια και να εισάγουμε με καπέλο το ρεύμα που θα το παράγαμε με μισή τιμή! ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!
ΑπάντησηΔιαγραφή