Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κεφτεδάκια με παντζάρι και πλιγούρι γεμιστά με σπανάκι και μπάτζο Βέροιας

Σε πρόσφατη εκπομπή μαγειρικής της ΕΡΤ η Βέροια είχε την τιμητική της. Οι μάγειρες παρουσίασαν μια εκπληκτική συνταγή, με κεφτεδάκια που όσοι την δοκίμασαν έχουν εντυπωσιαστεί. Διαβάστε τα υλικά που χρειάζονται για 4 άτομα και δείτε το video με το μαγείρεμα:

Για τα κεφτεδάκια

  • 250 γρ. παντζάρια (βρασμένα ή ψημένα)
  • 250 γρ, ψιλό πληγούρι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σπασμένο μαραθόσπορο
  • 1 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 2 μιση κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. λευκό σουσάμι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1/2 κούπα φρέσκος μαϊντανός
  • 1/4 κούπα φρέσκος δυόσμος
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. μπάτζος Βέροιας

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου
  • φέτες λεμονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ