Σε πρόσφατη εκπομπή μαγειρικής της ΕΡΤ η Βέροια είχε την τιμητική της. Οι μάγειρες παρουσίασαν μια εκπληκτική συνταγή, με κεφτεδάκια που όσοι την δοκίμασαν έχουν εντυπωσιαστεί. Διαβάστε τα υλικά που χρειάζονται για 4 άτομα και δείτε το video με το μαγείρεμα:
Για τα κεφτεδάκια
- 250 γρ. παντζάρια (βρασμένα ή ψημένα)
- 250 γρ, ψιλό πληγούρι
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σπασμένο μαραθόσπορο
- 1 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- 2 μιση κούπες αλεύρι γ.ο.χ
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 100 γρ. λευκό σουσάμι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. σπανάκι
- 1/2 κούπα φρέσκος μαϊντανός
- 1/4 κούπα φρέσκος δυόσμος
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. μπάτζος Βέροιας
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
- φέτες λεμονιού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.