1. Προώθηση Τοπικών Θεμάτων
Η παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών δίνει την ευκαιρία στους τοπικούς φορείς να αναδείξουν συγκεκριμένα προβλήματα, ανάγκες και έργα της περιοχής τους. Επίσης, αυξάνει τις πιθανότητες να ληφθούν αποφάσεις που μπορούν να επιταχύνουν την επίλυση αυτών των ζητημάτων.
2. Επιτάχυνση Έργων Υποδομής και Ανάπτυξης
Συχνά, τέτοιες επισκέψεις αποτελούν αφορμή για την προώθηση και χρηματοδότηση έργων υποδομής που μπορεί να καθυστερούσαν. Οι κυβερνητικοί παράγοντες μπορεί να εξαγγείλουν νέα έργα ή να επιβεβαιώσουν τη δέσμευση της κεντρικής κυβέρνησης για υποστήριξη της ανάπτυξης της περιοχής.
3. Ενίσχυση Τουριστικής και Πολιτιστικής Προβολής
Οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών σε περιοχές μπορούν να τραβήξουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αναδεικνύοντας έτσι την πολιτιστική κληρονομιά, τις φυσικές ομορφιές και τον τουριστικό πλούτο του τόπου. Αυτό μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία μέσω της αύξησης του τουριστικού ενδιαφέροντος.
4. Ενίσχυση της Εμπιστοσύνης των Πολιτών προς το Κράτος
Η παρουσία κυβερνητικών παραγόντων σε τοπικό επίπεδο δημιουργεί αίσθηση αμεσότητας και εγγύτητας προς τους πολίτες. Οι κάτοικοι αισθάνονται ότι η κεντρική κυβέρνηση, ιδίως σε περιοχές της περιφέρειας μακρυά από την Αθήνα, ενδιαφέρεται και συμμερίζεται τις ανησυχίες τους, γεγονός που ενισχύει την εμπιστοσύνη τους προς το κράτος.
5. Κινητοποίηση τοπικών Κοινοτήτων και δικτύωση
Οι επισκέψεις συχνά συνοδεύονται από ανοιχτές συζητήσεις και εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν τοπικοί φορείς, επιχειρηματίες και κοινωνικοί εταίροι. Αυτό προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης και συνεργασίας, που μπορούν να βοηθήσουν στην τοπική ανάπτυξη.
6. Αναζωογόνηση της Τοπικής Οικονομίας
Σε κάποιες περιπτώσεις, οι επισκέψεις συνοδεύονται από ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και της απασχόλησης, προσφέροντας άμεση οικονομική ώθηση και ευκαιρίες.
Οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών σε έναν δήμο ή περιοχή δημιουργούν ένα θετικό κλίμα αλληλεπίδρασης, φέρνοντας την κεντρική κυβέρνηση πιο κοντά στις τοπικές ανάγκες και δίνοντας ώθηση στην τοπική ανάπτυξη. Προσθέτουν δεν αφαιρούν.
Φυσικά ,για αυτούς τους λόγους έρχονται και όχι επειδή στις τελευταίες ευρωεκλογές στην Ημαθία ,η Ελληνική λύση πήρε 18,50%,η Νίκη του Νατσιού 6% και η Λατινοπούλου 3%.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ μόνος λόγος είναι τα ποσοστά του Βελόπουλου... Τα άλλα είναι να χαμέ να λέγαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ακους Σταυρακι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο.
Δεν ξέρω αν συνεχίζουν να το τρώνε τα στελέχη.
Θα... φαν καλά στις εκλογές και πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕργαζομενοι στην εστιαση δεν υπαρχουν. Γιαυτο καποιες καφετεριες και ταβερνες δεν ειναι ανοιχτα σε καθημερινη βαση. Και ηδη μερικοι ντιλιβεραδες απο φαστφουνταδικο σε φαστφουνταδικο πανε. Και μερικοι-ες εργαζονται μαυρα ενω δεν το ξερετε. Οσο για τα προγραμματα της ΔΥΠΑ για ευρεση εργασιας να μην στελνει τους αλεξανδρινους στην Αθηνα, Λαμια, Βολο, Λαρισα, θεσσαλονικη για εργασια. Να τους στελνουν εκει που επιθυμει ο εργαζομενος σε κοντινη αποσταση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να βλέπουν αν δουλεύεται τον κόσμο εσείς και αν κουράζεστε !! Μην σας πληρώνουμε τζάμπα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ λόγος που έρχονται τακτικά είναι ότι ξέρουν ότι θα χάσουν ακόμα περισσότερα ποσοστά στις επόμενες εκλογές. Κανένας δεν βοήθησε τον αγρότη και κανένα μεγάλο έργο υποδομής δεν έγινε στο νομό Ημαθίας τα τελευταία χρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποτε μιλούσαν για αποκέντρωση, τώρα τα πάντα είναι σε δύο πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα που σε αυτές τις δύο πόλεις μένει το 60% του πληθυσμού της χώρας. Οπότε έρχονται μια βόλτα στην επαρχία για να ξεσκάσουν και ξανά πίσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήεσυ ρε Γιανναβαρτζη τα πιστεύεις αυτα ρε μάστορα ??? πες τα στα προβατα σας αυτα που μαζευεστε μεταξυ σας . Αιντε απο δω....
ΑπάντησηΔιαγραφή