Την εποχή αυτή, μικροί και μεγάλοι παραγωγοί ξεχωρίζουν τις φαγώσιμες από τις ελιές που θα παράξουν λάδι και κλείνουν ραντεβού στο ελαιοτριβείο… Αν υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στο μάζεμα, υπάρχει κίνδυνος για ελαιόλαδο χαμηλότερης ποιότητας.
Σε μεγαλύτερους ελαιώνες χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα για τη συγκομιδή. Τα μηχανήματα χειρός (βέργες ελαιοσυλλογής) λειτουργούν συνήθως είτε με την αρχή της δόνησης (παλμική βέργα) ή της περιστροφής (περιστροφική βέργα). Για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και απόδοση στη συγκομιδή υπάρχουν και αυτοκινούμενα μηχανήματα ελαιοσυλλογής.
Photo credits: PhotoWorld
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.