Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χρυσοχοΐδης: «Θα αναγνωρίσουμε ως επικίνδυνο το επάγγελμα του Αστυνομικού»

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σύντομα στη θεσμοθέτηση της αναγνώρισης της εργασίας των αστυνομικών ως επικίνδυνης, τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Ημαθιώτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε τα παραπάνω στην υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου σε συνάντησή τους, κατά την οποία η υφυπουργός τον ενημέρωσε για υπηρεσιακά ζητήματα που της έθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Πιερίας.

Τα παραπάνω αναφέρει η υφυπουργός σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προσθέτει ότι, εκτός από θέματα που αφορούν στο σύνολο του Σώματος, έγινε συζήτηση και για την ανάγκη βελτίωσης της υλικοτεχνικής υποδομής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, με έμφαση στην αναβάθμιση των οχημάτων και του εξοπλισμού ένδυσης των αστυνομικών.

Ο υπουργός είπε ότι θα ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί σύντομα την Πιερία και τη Διεύθυνση Αστυνομίας και θα εξεταστούν οι δυνατότητες υλοποίησης του έργου.


Χρυσοχοΐδης: Είμαστε ταγμένοι στην καταπολέμηση του εγκλήματος

«Είμαστε εδώ, ταγμένοι στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Χθες, ανακοινώθηκε μία καινοτομία. Η Αστυνομία περνάει σε νέα εποχή» ανέφερε σήμερα από από την Πάτρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου είχε συνάντηση με αξιωματικούς της Αστυνομίας από τους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε πως «ιδρύθηκε η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Η Ελλάδα περνάει σε νέα εποχή στην καταπολέμηση του εγκλήματος και θα μπορέσουμε έτσι αποτελεσματικά και αποφασιστικά να δώσουμε ένα περαιτέρω ισχυρό χτύπημα στους μπράβους, στους δολοφόνους, στους λαθρέμπορους, στους εκβιαστές και σε όλους εκείνους, οι οποίοι συστηματικά, με εγκληματικές ομάδες, παραβιάζουν το κοινωνικό συμβόλαιο».

Θα καταφέρουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και καίρια πλήγματα προς το οργανωμένο έγκλημα
Όπως πρόσθεσε, «το επόμενο χρονικό διάστημα θα καταφέρουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και καίρια πλήγματα προς το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο πλήττει την ίδια την Δημοκρατία, πλήττει ανθρώπινες ζωές, αλλά πλήττει και την οικονομία, διότι προσπαθεί να εισχωρήσει στην επίσημη οικονομία μέσα από γκρίζες ή μαύρες μεθόδους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είμαστε εδώ, ταγμένοι στο στόχο μας, να μειώσουμε την καθημερινή εγκληματικότητα και να είμαστε πολύ κοντά στους πολίτες, αλλά και να δώσουμε ισχυρά πλήγματα εναντίον του σκληρού και σοβαρού εγκλήματος και βέβαια θα συνεχίσουμε τις δράσεις της κοινωνικής αστυνόμευσης».

Από τις δράσεις της Αστυνομίας σώζονται καθημερινά χιλιάδες ζωές. Ακόμη, είπε ότι «τα θέματα κοινωνικής αστυνόμευσης κυριαρχούν αυτήν τη στιγμή στις δράσεις της Αστυνομίας, η οποία ασκεί ένα τεράστιο σημαντικό, ανθρώπινο και κοινωνικό έργο» και συνέχισε: «Από τις δράσεις της Αστυνομίας σώζονται καθημερινά χιλιάδες ζωές και θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί με τις αλλαγές και τις προσθήκες που κάνουμε στο Δίκαιο και στους κανόνες του Ποινικού Κώδικα, έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές οι ποινές των δικαστηρίων».

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά αλλά σε κάποιους κλάδους όχι όλους; Δεν γίνεται να περνούν τα ίδια λεφτά όσοι είναι στα γραφεία και τα ίδια ένσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ