Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τόλκας για Λατινοπούλου: «Εκφράζει το θαυμασμό της για Λεπέν και Μελόνι»

«Ο προοδευτικός χώρος πρέπει να συγκρουστεί με τα κόμματα της ακροδεξιάς»

Στο στόχαστρο του Άγγελου Τόλκα μπήκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας σε ανάρτησή του στο facebook εξαπέλυσε σφοδρή κριτική απέναντι στην Πρόεδρο της Φωνής Λογικής και έστειλε ένα μήνυμα πως ο προοδευτικός χώρος θα πρέπει να συγκρουστεί με τα κόμματα της ακροδεξιάς. Διαβάστε αναλυτική την δήλωσή του:

«Προβλήθηκε πρόσφατα συνέντευξη της επικεφαλής της Φωνής Λογικής και νέας Ευρωβουλευτού όπου εξέφραζε το θαυμασμό της για την Λεπέν και τη Μελόνι και για το μεταναστευτικό έλεγε ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να συλλαμβάνονται, να μπαίνουν σε κλειστά κέντρα κράτησης, να απελαύνονται. 

Για την διαδικασία και τις υποχρεώσεις ασύλου, για την ευθύνη της ΕΕ για την οποίαν είναι αρμοδιότερη η ίδια, για την ανάγκη της οικονομίας για εργατικά χέρια, για την καλύτερη οργάνωση της πολιτείας, για τις διαδικασίες των κέντρων υποδοχής που ήδη εφαρμόζονται δεν είχε άποψη, αλλά μάλλον ούτε γνώση.

Η πολιτική σκηνή της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας (ευρωεκλογές, δημοσκοπήσεις) δείχνουν ξεκάθαρα ότι ενισχύονται τα κόμματα που αντιδρούν σε κάθε πρόοδο και δημιουργική απελευθέρωση της κοινωνίας.

Τα αντιδραστικά κόμματα (Ελληνική Λύση, Φωνή Λογικής, Νίκη, Σπαρτιάτες) ή αντίστοιχες αντιδραστικές φωνές εντός της ΝΔ χρησιμοποιούν την γνωστή εύκολη, εκφοβιστική και σκοταδιστική ρητορική για να αναδείξουν υπαρκτά καθημερινά προβλήματα (μεταναστευτικό, ακρίβεια, αμυντικές δαπάνες, εξωτερική πολιτική κλπ). Κι εκμεταλλεύονται την άγνοια, την ευαισθησία, τον φόβο των συμπολιτών μας για να κερδίσουν ψήφους. Και το καταφέρνουν. Και επιβάλλουν την ατζέντα του πολέμου των πολιτισμών. Αλλά δεν προτείνουν λύσεις.

Ο Προοδευτικός χώρος έχει χάσει και δεν κερδίζει τίποτα εάν τους υποτιμήσει, εάν τους κοιτά αφ’ υψηλού, εάν δεν συγκρουστεί και εάν τελικά δεν επιτελέσει το δύσκολο ρόλο του να τους ανακόψει. Δεν μπορούμε να σταθούμε ούτε με ευχές ούτε με τη χρήση εύκολων και ξεπερασμένων όρων εκφοβισμού ούτε με επίκληση μόνο των πανανθρώπινων ιδεών και των δημοκρατικών ελευθεριών. Απαιτείται από εμάς απάντηση στα καθημερινά, δύσκολα και πολυσύνθετα προβλήματα των συμπολιτών μας και εξωστρεφή αντιμετώπιση.»

4 σχόλια:

  1. Στην πυρά, στην πυρά. Δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα πέρα απο τα δικά μας. Εμείς είμαστε εξαπανέκαθεν του Δημοκρατικού τόξου, που πήγε την χώρα μπροστά. Εμείς είμαστε εύκαμπτοι και οχι σαν και αυτήν που δεν βάζει κρασί στο νερό μας. Ντίπ σταθερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτικά κεφάλαια και οι δύο. Αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δημοκρατία τρέχει από τα μπατζάκια του κυρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολιτικά, αυτή η κοπελιά, σίγουρα είναι προτιμότερη σε όλα μα όλα, απο το μπουγιουρντί, έστω χωρίς σάλτσα. Τι μπορεί να σου προσφέρει ένα μπουγιουρντί, έστω αυτοαποκαλούμενο προοδευτικό; Κι εγω μπορώ να πω οτι είμαι βουλευτής. Είμαι ; Επειδή το είπα είμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ