Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την ζωή του Τσε Γκεβάρα γνώρισαν οι Βεροιώτες - Γέμισε η «Στέγη»

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια για την παρουσίαση του βιβλίου «Ernesto Che Guevara - Οικογενειακό Άλμπουμ», παρουσία της κόρης του μεγάλου επαναστάτη, Αλέιδα Γκεβάρα. Το βιβλίο, μια συλλογή οικογενειακών φωτογραφιών και αφηγήσεων, προσφέ
ρει μια πιο προσωπική ματιά στη ζωή του θρυλικού ηγέτη.


Η Δρ. Aleida Guevara-March, κόρη του Τσε Γκεβάρα και Διευθύντρια του «Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα» στην Κούβα, μίλησε με συγκίνηση και πάθος για τον πατέρα της, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του, όχι μόνο ως επαναστάτη, αλλά και ως πατέρα και οικογενειάρχη. Το κοινό άκουσε με ενδιαφέρον τις αφηγήσεις της, που αναδείκνυαν την ανθρωπιά και την αφοσίωση του Τσε στα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης.


Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο εκδότης Βελισσάριος Κοσσυβάκης από τις εκδόσεις "New Star" και ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για τη Βέροια, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με την ιστορία και τα ιδανικά του Τσε Γκεβάρα. H διοργάνωση είχε την υπογραφή της ΚΕΠΑ.

8 σχόλια:

  1. Που ρε γέμισε την στέγη , τι σχέση έχει η Βέροια με τούτους , ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας ως Έλληνες και ας αφήσουμε τους άλλους λαούς στον δικό τους κόσμο . Μόνο να ξέρετε ότι η λέξη "Δημοκρατία" είναι ελληνική και πέρασε παγκοσμίως 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις σημερινές εποχές οι αριστεροί οπαδοί του Τσε Γκεβάρα κρατάν στα χέρια το τσεκ ή την επιταγή και ακολουθούν το δόγμα ´´Τσεκ και Βάρα´´....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην κουβα οι ειδησεις λενε οτι δεν εχουν ρευμα το τελευταιο διαστημα και αυτοι μας μιλαν για τον τσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο θεος να ευλογει την αμερικη γιατι με αυτους τους μουρλους δεν θα ειχαμε να φαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλέκο στη Ρωσία να την πας. Αυτοί είχαν κομμουνισμό και τον εγκατέλειψαν. Εμείς ξέρουμε τι θα πει κομμουνισμός και τον αποφύγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι τεράστια ντροπή να μιλάτε έτσι για τον Τσε Γκεβάρα. Ο άνθρωπος θυσίασε τα οποία αξιώματα είχε και θα μπορούσε να είχε, θυσίασε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του, αλλά και την ίδια του την ζωή, για τις αξίες και τα ιδανικά που πίστευε. Και εσείς εδώ λέτε ένα σωρό σαχλαμάρες. Και ανεξάρτητα απ τον αν είχε κομμουνισμο ή όχι αυτή η πατρίδα. Ο Τσε Γκεβάρα έχει πλέον εισέλθει στον πάνθεον της ιστορίας και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τεράστιο κομμάτι της ανθρωπότητας, ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι κομμουνιστής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ