Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ταξιδεύοντας με τη Μ.Α.μ.Α. στις Πρέσπες

Την Τετάρτη 16 Oκτωβρίου 2024 ο σύλλογός Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό ταξίδεψε στις όμορφες Πρέσπες! 
Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για την εκδρομή με βίντεο, χάρτες και πληροφορίες που βρήκαν στο διαδίκτυο, ώστε να μην αγχωθούν για το τί θα συναντήσουν.

Η διαδρομή μέσα από τα βουνά ήταν μαγεία, με τη φύση σε ανεπανάληπτα φθινοπωρινά χρώματα. Φτάνοντας στις Πρέσπες, η λίμνη και το όμορφο παραδοσιακό χωριό Ψαράδες τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

H καλύτερη στιγμή της εκδρομής ήταν η βαρκάδα στις λίμνες. Μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά. Θαύμασαν σπηλιές που μόνασαν μοναχοί και εκκλησίες πετρόκτιστες που στέκουν 1500 χρόνια όρθιες.

Τη βαρκάδα συνόδευαν κορμοράνοι και γλάροι. Έπειτα απόλαυσαν το καφέ και το φαγητό τους στο χωριό και έφυγαν ήρεμοι και γεμάτοι εικόνες...

Η απόδραση στις Πρέσπες αποτελεί μέρος του project –δράση του συλλόγου «Ταξιδεύοντας με τον Αυτισμό», που έχει ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης και την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους. 

Η δράση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2020 με αποδράσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας! Το Δ.Σ. του συλλόγου σε συνεργασία με το επιστημονικό –εκπαιδευτικό προσωπικό, επιλέγουν έναν προορισμό σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών.

Αφού επιλεχθεί ο προορισμός, τα παιδιά προετοιμάζονται μέσα από συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις στις δομές μας ΚΔΑΠ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α 1 & 2, ώστε να γνωρίζουν τί ακριβώς θα κάνουν στο συγκεκριμένο προορισμό, ούτως ώστε το άτομο που βρίσκεται στο φάσμα να είναι προετοιμασμένο αισθητηριακά και να μπορεί να ευχαριστηθεί την εκδρομή τόσο το ίδιο όσο και η οικογένειά του. 

Όσοι έχουν άτομα στο φάσμα, μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι αυτός ο σχεδιασμός για μία οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει με το αυτιστικό άτομο χωρίς στρεσογόνες -δυσάρεστες καταστάσεις. Γονείς και παιδιά πέρασαν υπέροχα!

Δείτε φωτογραφίες:




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ