Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε απεργία την Τετάρτη δάσκαλοι και νηπιαγωγοί - Συνέντευξη τύπου του Σ.Ε.Π.Ε. Ημαθίας


Συνέντευξη τύπου, με αφορμή την πανελλαδική απεργία νηπιαγωγών και δασκάλων στις 23 Οκτωβρίου 2024 που προκήρυξε η ΔΟΕ, παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 21/10 στη Βέροια, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών (ΣΕΠΕ) Ημαθίας.

Στη Βέροια, η απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει την Τετάρτη 23/10 και ώρα 11:00 στην πλατεία Δημαρχείου.

Σκοπός της συνέντευξης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για την επικείμενη απεργία, «να σταλεί το μήνυμα πως πρέπει εκείνη την ημέρα να κλείσουν τα σχολεία και να γεμίσει η πλατεία Δημαρχείου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Παναγιώτης Χατζησάββας. Παρόντες στο πάνελ, η αντιπρόεδρος Ελένη Γκόγκα και το μέλος Γιάννης Τσεχελίδης.


Ο κ. Χατζησάββας, ανέφερε το διεκδικητικό πλαίσιο, λέγοντας πως η εν λόγω κινητοποίηση δεν είναι ξεκομμένη από τις δύο που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Βέροια. Παρουσίασε στη συνέχεια τους λόγους που απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, μεταξύ των οποίων είναι:

Μισθολογικές αυξήσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εξίσωση ωραρίου νηπιαγωγών, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών, μέτρα στήριξης για στέγαση και μετακίνηση αναπληρωτών, μονιμοποίηση αναπληρωτών, κάλυψη κενών κυρίως παράλληλης στήριξης (στην Ημαθία σήμερα υπάρχουν 60 κενά), συγχωνεύσεις και μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αξιολόγηση, μονιμοποιήση νεοδιόριστων, κατάργηση σχολικών επιτροπών, κ.α.


Ξεκαθάρισε πως η απεργία είναι νόμιμη και πως οι διώξεις δεν ευσταθούν και θα εκπέσουν στην ώρα τους, ενώ τόνισε πως το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο και πως άλλος δρόμος, πλην του αγώνα, δεν υπάρχει. Κλείνοντας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία και την κινητοποίηση της Τετάρτης 23/10 στην πλατεία Δημαρχείου.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη τύπου:


4 σχόλια:

  1. Παρακευή Δευτέρα καθισιό! Γιατί δεν το κάνανε Πέμπτη πολύ δουλεύουν! Γερά τα Χριστούγεννα κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλιά σας σεβόταν,τώρα σάς χλευαζουν κάθε στιγμή Τι συνέβη;Μήπως δεν είστε δάσκαλοι αλλά κάποιοι που πάνε για το 1000ρικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν χλευάζουν, αυτό δείχνει το... "υγιές" της ελληνικής κοινωνίας και πού οδηγείται αυτή.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ