Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τηλεοπτική σειρά της Μιμής Ντενίση θα γυριστεί στη Βέροια


Θα μας δούμε στο Netflix!
Στιγμές «Κόκκινου Ποταμιού» θα ζήσει σύντομα και πάλι η Βέροια, καθώς στην πόλη μας θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της νέας σειρά της Μιμής Ντενίση, με τίτλο «Madre-Μάνα». 

Μια μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή που θα προβληθεί στο Netflix και στον Alpha και που πραγματεύεται την ιστορία της Θεσσαλονίκης την περίοδο 1923 - 1943 και αποτελεί συνέχεια των έργων «Σμύρνη μου αγαπημένη» και «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη».

Η σειρά των 22-24 επεισοδίων θα διατρέχει την κρίσιμη 20ετία από το 1923 ως το 1943 και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2025 στη Θεσσαλονίκη, ενώ σκηνές θα γυριστούν επίσης στη Βέροια και στη Δράμα.


Την είδηση έκανε ευρέως γνωστή ο Δήμαρχος Βέροιας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ συμμετείχε νωρίτερα και στην παρουσίαση της σειράς στη Θεσσαλονίκη, με παρούσαν την Μιμή Ντενίση και την Βούλα Πατουλίδου.

Ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορίας της πόλης με τις 48 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες και το μεγάλο ιστορικό απόθεμα και δεσμεύτηκε πως οι υπηρεσίες θα συνδράμουν όπου και όπως μπορούν στα γυρίσματα.

Όπως μετέφερε και στο Σώμα, το θέμα πραγματεύεται την συνύπαρξη γιγενών, προσφύγων και Εβραίων, κάτι που έχει ζήσει η Βέροια στο παρελθόν, ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν στην Εβραϊκη Συνοικία και αλλού, με τον δήμο να αναλαμβάνει το κομμάτι της φιλοξενίας.




Τι είπε ο Δήμαρχος στην παρουσία της σειράς στη Θεσσαλονίκη

«Η Βέροια -όπως και η Θεσσαλονίκη- αποτελούσε το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των θρησκειών. Ζούσαν αρμονικά επί πάρα πολλά χρόνια Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι», τόνισε ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, λέγοντας πως οι ιστορίες των δύο πόλεων την περίοδο που αφορά η ταινία, διαφέρουν μόνο στο μέγεθος. 

«Το μέγεθος της εβραϊκής κοινότητας στη Βέροια ήταν σαφώς μικρότερο, παρότι η Βέροια φιλοξενεί την παλαιότερη εβραϊκή συναγωγή στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία διατηρείται σε άριστη κατάσταση, όπως και όλη η εβραϊκή συνοικία μέσα στην ευρύτερη περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο καστ ηθοποιών και πολλοί Βεροιώτες κομπάρσοι και τεχνικοί

Στη σειρά θα συμμετέχει ένα πολύ μεγάλο καστ περίπου εκατό ηθοποιών, ενώ ανάμεσά τους είναι οι ίδιοι που έπαιζαν στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη». Την ίδια ώρα, η εταιρεία παραγωγής απευθύνει κάλεσμα σε ηθοποιούς, βοηθητικούς ηθοποιούς, τεχνικούς και εθελοντές από την περιοχή, που θέλουν να συμμετέχουν στην ταινία, να το δηλώσουν.

4 σχόλια:

  1. Μεγάλο γεγονός. Να ανάψουν όλα τα φώτα της πόλης. Θα τρέχουν νερό τα λεφτά από τα μπατζακια των βεροιωταδων. Θα το κάψουμε κυρ Στέφανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φτωχή η εταιρεία παραγωγής και πρέπει να πληρώσει ο φορολογούμενος κάτοικος Βεροίας μέσω του Δήμου. Λογικό ακούγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια, όταν ξεκινήσουν τα γυρίσματα θα φύγουν οι λαμαρίνες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο,τι εχει η πολη απο "ιστορικο σποθεμα" οπως λεει ο δημαρχος, διασωθηκε και συντηρειται απο την Αρχαιλογικη Υπηρεσια, οχι απο τον Δημο, ο οποιος οφειλε να εχει επισης συμμετοχη (βλ τον ερειπιωνα της Κυριωτισσας, της περιοχης Σοφου, κλπ). Ο δημος εχει ταλεντο στις κατεδαφισεις και στις περιφραξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ