Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ράπτη: «Η Ημαθία αποτελεί έναν τόπο με ιδιαίτερη ταυτότητα και προοπτική»

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας με θέμα «Η Ημαθία ως Τουριστικός και Γαστρονομικός προορισμός» συμμετείχε η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Ράπτη.

Η υφυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό, κατά τον οποίο αναφέρθηκε σε δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού.

Όπως ανέφερε η Έλενα Ράπτη: «Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, να απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση – παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ως προορισμού που διαθέτει όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει στον τουριστικό χάρτη. Η Ημαθία, με τον πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό της πλούτο, την ξεχωριστή γαστρονομία και τα τοπικά της προϊόντα, αποτελεί έναν τόπο με ιδιαίτερη ταυτότητα και προοπτική.

Με κύριο άξονα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης και ανάδειξης των προορισμών, μέσα και από τις ειδικές μορφές τουρισμού. Ιδιαίτερη θέση στον προγραμματισμό μας έχει ο γαστρονομικός τουρισμός, με την ανάπτυξη ενός δικτύου, ενός συστήματος διασύνδεσης αγροδιατροφής, γαστρονομίας και τουρισμού που θα λειτουργεί ως θεματικός DMO της χώρας για την γαστρονομία και τον τουρισμό».

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ