Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην Παλαιά Μητρόπολη η Δοξολογία για την 112η επέτειο των Ελευθερίων της Βέροιας


Το πρωί της Τετάρτης, 16ης Οκτωβρίου, στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας τελέστηκε λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τη Σύναξη πάντων των εν Βεροίᾳ Αγίων και την 112η επέτειο των Ελευθερίων της Βεροίας. Στο πλαίσιο του διπλού αυτού εορτασμού η Ιερά μας Μητρόπολη τιμά φέτος τη συμπλήρωση τριάντα ετών θεοφιλούς και ευκλεούς ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος.


Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι: Κλούζ κ. Ανδρέας, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, ο οποίος χοροστάτησε στον όρθρο, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Αλεξανδρείας και Τελεορμάν κ. Γαλακτίων, Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Λαγκαδά Λητής και Ρεντίτης κ. Πλάτων, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Λίμπλιαν κ. Δοσίθεος και Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος.


Της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία για την 112η επέτειο των Ελευθερίων της Βεροίας με την υψηλή παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και ευσεβών πιστών.




Δείτε φωτογραφίες:






















2 σχόλια:

  1. Πριν 112 χρόνια τέτοια ώρα περίπου γινόταν η πρώτη ελεύθερη δοξολογία μετά από αιώνες σκλαβιάς υπό την παρουσία του διάδοχου στρατηλάτη και του ενδόξου επιτελείου του.
    Εμείς σήμερα, μετά από έναν αιώνα ελευθερίας , με καλεσμένο τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα και δεν ήμασταν σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει έγκαιρα τα έργα ανάπλασης του χώρου γύρω από την παλιά μητρόπολη, την είσοδό της, άλλα και να έχουμε κατεδαφίσει και καθαρίσει το ερείπιο ακριβώς απέναντι επί της Κεντρικής. ΚΡΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν 112 χρόνια τετοια ώρα περίπου άνθρωποι απελευθερωμένοι απο εμμονές έγραφαν ιστορία χωρίς να τους απασχολούν τα ντουβάρια (όλων των ειδών)...

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ