Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καρατζιούλα: «Η ψυχική υγεία δεν είναι προνόμιο λίγων, αλλά δικαίωμα όλων»


Μήνυμα της προέδρου του Κοι.Σ.Π.Ε. «Δεσμός» και της «Πρόσβασης» για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που τιμάται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, Η ημέρα αυτή έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την εκπαίδευση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, καθώς και η κινητοποίηση των προσπαθειών για τη στήριξη της ψυχικής υγείας.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «Δεσμός» και της «Πρόσβασης», Νίκη Καρατζιούλα, απευθύνει το δικό της μήνυμα. 

Ως Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «Δεσμός» και της «Πρόσβασης», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, θέλω να υπογραμμίσω τη σημασία της ψυχικής υγείας ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής ευημερίας μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση, να καταρρίψουμε τα στερεότυπα και να εξαλείψουμε το στίγμα που συνοδεύει τις ψυχικές ασθένειες. Η ψυχική υγεία δεν είναι προνόμιο λίγων, αλλά δικαίωμα όλων, και κάθε άνθρωπος αξίζει να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης και αποκατάστασης.

Στους Κοι.Σ.Π.Ε., εργαζόμαστε καθημερινά για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την ενδυνάμωση των ανθρώπων με ψυχικές διαταραχές, προσφέροντας ευκαιρίες για εργασία, προσωπική ανάπτυξη και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως προκλήσεων, μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και αυτονομία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας είναι μια υπενθύμιση ότι η ψυχική υγεία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των κοινωνικών μας δράσεων. Χρειαζόμαστε ισχυρότερη συνεργασία, αλληλεγγύη και δράσεις που προάγουν την κατανόηση και τη στήριξη. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία πιο ανοιχτή, χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε άνθρωπος θα έχει τη δυνατότητα να ανθίσει.

1 σχόλιο:

  1. Έίναι πραγματικά θλιβερό τέτοια μέρα να βλέπεις τα κλειδιά και της ψυχικής υγείας να παραδίδονται σε αβρούς κρατικοδίαιτους ''καλούς σαμαρείτες'' με ταυτόχρονο κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων. Νροπή! πάμε χρόνια πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ