Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαθητές της Αγίας Βαρβάρας επισκέφθηκαν το Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης

Ένα ιστορικό, για την ύδρευση της πόλης της Θεσσαλονίκης,  κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή των Σφαγείων, επισκέφθηκαν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες του Δ. Σ. Αγίας Βαρβάρας. Στο συγκρότημα αυτό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα (1890-94) σε απόσταση περίπου 1.500 μέτρων από τα δυτικά τείχη του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης στεγάζεται το Μουσείο Ύδρευσης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στο κεντρικό κτίριο του αντλιοστασίου, με τα αντλητικά συγκροτήματα και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (κεντρικό εκθετήριο). 

Εκεί βρίσκονται τα μηχανήματα κίνησης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι παλιοί ηλεκτρικοί πίνακες διανομής ρεύματος και τα μεγάλα αντλητικά συγκροτήματα που τροφοδοτούσαν με νερό ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης ως το 1978.  

Στη συνέχεια, γνώρισαν τις παραδοσιακές μεθόδους άντλησης και προμήθειας νερού, στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή του συγκροτήματος. Στο τέλος, συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ