Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεκαθάρισε τη θέση του ο Τόλκας: «Η Αριστερά δεν είναι Coca-Cola»

Τι δήλωσε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη

Ο Άγγελος Τόλκας με δήλωσή του ξεκαθαρίζει την θέση όσον αφορά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υφυπουργός μιλάει ανοιχτά για τον πρώην Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και αναφέρει πως η Αριστερά δεν είναι Coca-Cola. 

Τονίζει πως η προηγούμενη ηγεσία δεν έδωσε σημασία καθόλου στη Βόρεια Ελλάδα και ότι δεν γίνεται να στέλνεις εξώδικο σε πολιτικά όργανα του κόμματος που θέλεις να ηγηθείς και δεν επικαλείσαι ιδιότητα που καταστατικά σου έχει αφαιρεθεί. Σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος συνεχίζει να είναι σε ανοιχτή κόντρα με τα στελέχη του κόμματος.

Ολόκληρη η δήλωση του Άγγελου Τόλκα:

«Η επίκληση της "αριστεράς" δεν νομιμοποιεί, δεν απαλλάσσει, δεν αποτελεί καθαρτήριο. Δεν είναι coca cola. Απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσοχή και ιστορικό σεβασμό. Επίσης δεν αναιρεί την οφειλόμενη σπουδή για τις απαντήσεις του σήμερα και το πολιτεύεσθαι όλων των στελεχών και μελών.

Η ανάγκη πολιτικοποίησης του διαλόγου επίσης δεν μπορεί να είναι κενή διακήρυξη. Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή όλο το δημόσιο διάλογο και διαφημίζεται μόνο ως ανάγκη το "να μιλήσουμε πολιτικά" αλλά το περιεχόμενο της έκφρασης αυτής είναι ελάχιστο έως σήμερα.

Την άποψή μου για την απερχόμενη ηγεσία την έχω διατυπώσει από καιρό. Και ήμουν από αυτούς που καλόπιστα - έως τον περασμένο Φεβρουάριο - στήριξε τη νέα προσπάθεια, ειδικά με τη διοργάνωση των μεγάλων κομματικών εκδηλώσεων που έγιναν, τα δύο περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια. Στη συνέχεια ο απερχόμενος Πρόεδρος τα ανέθεσε σε «δικά του» στελέχη και δεν διοργανώθηκε ούτε ένα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβαίνει - εκτός από αυτόβουλες εξαιρέσεις - κάθε στέλεχος και κάθε όργανο να κάνει τον απολογισμό του και να αναλαμβάνει ευθύνες συλλογικές και ατομικές. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας αποφάσισε να αναλάβω επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής για τον αγώνα για τις Ευρωεκλογές. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε αλλά το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. 

Η ηγεσία δεν έδωσε σημασία καθόλου στη Βόρεια Ελλάδα. Ήμασταν οι μόνοι όμως που καταθέσαμε απολογισμό του έργου μας, αναλάβαμε την ευθύνη μας και αποδώσαμε και τις αντίστοιχες ευθύνες στα κεντρικά όργανα. Κανένας άλλος δεν ανέλαβε καμία ευθύνη.

Μετά τα χθεσινά…

Δεν στέλνεις εξώδικο σε πολιτικά όργανα του κόμματος που θέλεις να ηγηθείς, δεν επικαλείσαι ιδιότητα που καταστατικά σου έχει αφαιρεθεί, δεν συνεχίζεις να διαχειρίζεσαι δημόσιες υποθέσεις ως ιδιωτικές, αναλαμβάνεις την ευθύνη να υποχωρεί η προσωπική σου ανάγκη ενώπιον της συλλογικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διάσπαση ήδη και δεν περιμένουμε το συνέδριο ή οποιαδήποτε διαδικασία εσωκομματική να το αποδείξει. Οι δύο και περισσότεροι κόσμοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Αυτήν την στιγμή κάθε επιλογή είναι επώδυνη, είναι επιλογή ήττας. Η επιλογή που μπορεί να γίνει είναι το λιγότερο δυνατό κακό και η γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη αποκατάσταση πολιτικής και κομματικής λειτουργίας, ώστε γρήγορα να λειτουργήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση.»

7 σχόλια:

  1. Η Νότια Μακεδονία στηρίζει συριζα, πατητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, θα λες ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟΚ αλλά πλέον έκλεισαν για σένα οι πόρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταματήστε, πλέον δεν υπάρχει αριστερά δεν υπάρχει δεξιά, συμφέροντα υπάρχουν μόνο. Πηγαίνετε από το ένα κόμμα στο άλλο λες και είστε ποδοσφαιριστές. Δεν δικαιούστε να μιλάτε για δημοκρατικές διαδικασίες ενώ το όχι το κάνατε ναι, για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, για τα μνημόνια, για την λαθρομετανάστευση . Φυσικά και δεν ευθύνεστε μόνο εσείς, αλλά όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια. Ο κάθε ένας έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την κατάντια της της χώρας, με μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης τους ψηφοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρα ξέρουμε πολύ καλά τι θα γίνει πρίν τις εκλογες, όπου πάει ο Αγγελος αυτός και θα κερδίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άντε ρε Άγγελε περιμένουμε να δώσεις γραμμή.
    το πιάσαμε το νόημα γυρίζουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ ομοθυμαδόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πρόεδρος το δήλωσε ότι δεν θα δεχθούμε όλα τα στελέχη του ΣΤΡΙΖΑ ενώ θα δεχθούμε τον απλό κόσμο του. άρα Άγγελε μην ελπίζεις να σε προωθήσουν οι φίλοι σου ο Χάρης και ο Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά και από τις δηλώσεις αυτές το πολιτικό σύστημα της χώρας τρίζει συθέμελα.
    Ελπίζω τουλάχιστον να μην επηρεαστούν χρηματιστήρια πετρέλαιο και χρυσός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ