Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κάθειρξη 9 ετών έριξε το Δικαστήριο Βέροιας στον «Πιστολέρο» της Χαλκιδικής

Μετά από καβγά μέσα στο αμάξι, ο 56 χρονος έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε την 28χρονη σύντροφό του! «Είδα τον χάρο με τα μάτια μου, πάλεψα για την ζωή μου, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν τα παιδιά μου»

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Σεπτεμβρίου 2023 όταν η 28χρονη Χριστίνα Ιορδανίδου είδε τον σύντροφό της να βγάζει ένα πιστόλι και να την πυροβολεί επειδή του ζήτησε να χωρίσουν, την ώρα που εκείνη οδηγούσε στην περιοχή της Χαλκιδικής και ο 56χρονος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά την απόπειρα δολοφονίας της, η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Βέροιας. Η νεαρή γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, μίλησε μπροστά στους δικαστές για τον εφιάλτη που έζησε, όταν από καθαρή τύχη γλίτωσε τον θάνατο.

Η στιγμή του πυροβολισμού

Φτάνοντας στην ημέρα του πυροβολισμού, η 28χρονη ανέφερε μπροστά στους δικαστές πως είχαν σταματήσει με το αυτοκίνητο σε περιοχή της Χαλκιδικής. Εκεί μετά από έντονο λεκτικό διαξιφισμό
, ο 56χρονος έβγαλε ένα όπλο και την απείλησε πως θα την σκοτώσει. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: 

«Ένιωθα ότι θα γίνει κάτι κακό, όπως συνέβη. Την ώρα που οδηγούσα γύρισε στο πίσω κάθισμα, πήρε το μαξιλάρι και το όπλο. Μου είπε «δεν ήθελα να τελειώσει έτσι» και έβαλε το μαξιλάρι και το όπλο στο κεφάλι μου. Πάτησα φρένο και ταυτόχρονα χτύπησα με τα χέρια μου το όπλο και έφυγε η σφαίρα, με χτύπησε στο δάχτυλο και δε ξέρω σε πιο μέρος του αυτοκινήτου κατέληξε. 

Τον είδα να οπλίζει ξανά. Ξεκίνησα να παλεύω για τη ζωή μου. Ευτυχώς κόλλησε το όπλο, αλλά δεν το είχα καταλάβει εκείνη την ώρα. Νόμιζα ότι ακόμα πυροβολούσε, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο. Τον κλωτσούσα και προσπαθούσα να τον αφοπλίσω, μέχρι που το όπλο έπεσε κάτω. Μετά τύλιξε την τσάντα μου γύρο από τον λαιμό μου και προσπαθούσε να με πνίξει και όταν δε τα κατάφερε με άρπαξε και με έριξε επάνω του προσπαθώντας να μου σπάσει το σβέρκο», εξήγησε.

«Η μόνη εικόνα που είχα στο μυαλό μου ήταν τα παιδιά μου, δε σκεφτόμουν κάτι άλλο. Μόνο ότι πρέπει να σωθώ για να γυρίσω στα παιδιά μου. Τσίριζα και σε κάποια φάση άκουσα τις φωνές από κάποιους εργάτες οικοδομής που ήταν κοντά. Τότε μου είπε να βάλω μπροστά το αυτοκίνητο και να ξεκινήσω να οδηγώ. Κατάφερα να ανοίξω την πόρτα και ξεκίνησα να τρέχω προς τους ανθρώπους που άκουγα να φωνάζουν. Εκείνος έφυγε με το αμάξι», πρόσθεσε.

Την πυροβόλησε και μετά την πήρε τηλέφωνο

Την ώρα που οι άνθρωποι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στην 28χρονη η οποία είχε τραυματιστεί στο δάχτυλο από τον πυροβολισμό, ο 56χρονος που είχε φύγει με το αυτοκίνητο, την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο. «Μου είπε ότι δεν ήθελε να τελειώσει έτσι, ότι με αγαπάει και ότι θα πάει να αυτοκτονήσει. Μέχρι και τότε ένιωσα τύψεις, σα να μην είχα αντιληφθεί τι έγινε, και του έστειλα μήνυμα για να του πω ‘μη κάνεις καμία βλακεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μετά από το περιστατικό και την καταγγελία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο άντρας παρέμενε εξαφανισμένος για σχεδόν 40 ημέρες όταν τελικά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες. 

Είχε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά τη σύλληψή του 56χρονου, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σε τέσσερα σπίτια που χρησιμοποιούσε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης και της Χαλκιδικής, βρέθηκαν πιστόλια, φυσίγγια και εξαρτήματα όπλων. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατασχέθηκαν δέκα πιστόλια, επτά γεμιστήρες, 276 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 12 βαλιτσάκια μεταφοράς όπλων, σουγιάς και σπρέι πιπεριού, όπως επίσης ανταλλακτικά, εξαρτήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούσε για τη συναρμολόγηση και παραποίηση των όπλων.

Μαζεύει τα κομμάτια της και προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στην ζωή της

Μετά από μια δίκη που κράτησε για πάνω από 2 ημέρες, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βέροιας επέβαλε στον δράστη, την ποινή των 9 ετών. Με την 28χρονη να παλεύει ακόμα να ξεπεράσει τον φόβο της μετά από την απόπειρα ανθρωποκτονίας της, η ίδια αποφάσισε να κάνει μία καινούργια αρχή στη ζωή της, με το βλέμμα της να είναι στραμμένο στα παιδιά που τόσο πολύ αγαπάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ