Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα ΚΑΦΑΟ της Βέροιας θα μετατραπούν σε έργα τέχνης από μαθητές


Μια πολύ όμορφη δράση εικαστικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ της Βέροιας, διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε συνεργασία με τον δήμο Βέροιας. Μια δράση που έχει πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία και σκοπό, όχι μόνο την αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ και κατ' επέκταση της πόλης αλλά και την χαρά της συμμετοχής των παιδιών της Βέροιας στον καλλωπισμό της.

Η πρόσκληση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας αναφέρει:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, διαμέσου του γραφείου Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και οι αντιδημαρχίες Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας, απευθύνουν πρόσκληση για δημιουργία μαθητικών ομάδων, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν και στα πλαίσια προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, με θέμα την αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ του Δήμου Βέροιας.

Τα σχολεία θα μπορούν να «υιοθετήσουν» το κοντινότερο σε αυτά ΚΑΦΑΟ ή κάποιο άλλο, και να το χρησιμοποιήσουν σαν «καμβά» πάνω στον οποίο θα ζωγραφίσουν ένα επιλεγμένο θέμα. Οι μαθητές υπό την εποπτεία και βοήθεια του συντονιστή εκπαιδευτικού του σχολείου τους, θα χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές του wheatpasting, του stencil ή άλλες, οι οποίες είναι κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Τα έργα θα προστατευτούν με ειδική υδροφοβική επίστρωση anti-tagging.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ομορφύνουμε την πόλη μας, μετατρέποντάς την σε υπαίθρια έκθεση εικαστικών! Να ενδυναμωθεί το πολιτιστικό τοπίο της Βέροιας και να δώσουν οι μαθητές μας το προσωπικό τους στίγμα. Σε κάθε ΚΑΦΑΟ θα αναγραφεί το σχολείο και η ομάδα που το ανέλαβε.

Ο Δήμος Βέροιας θα φροντίσει να παραδώσει έτοιμες προς χρήση τις επιφάνειες, καθώς και τα χρώματα που θα χρειαστούν.

Στα σχολεία έχει αποσταλεί e-mail για συμπλήρωση φόρμα ενδιαφέροντος.

2 σχόλια:

  1. Και μετά θα έρθουν τα γνωστά αλητάκια και θα τα καλύψουν με μουτζούρες και ασυναρτησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ομορφαίνει η πόλη με γκράφιτι ούτε σε καφάο ούτε σε μεσοτοιχίες. Αν είναι έτσι ας ζωγραφίσουνε στο κτίριο του Δημαρχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ