Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ισχυρή παρουσία των Συνεταιρισμών-μελών της ΕΘΕΑΣ στη διεθνή έκθεση Sial 2024

Τα 60 χρόνια συμπληρώνει φέτος η έκθεση Sial (19-23/10) μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι και αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων, φέρνοντας σε επαφή επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. 

Σημαντική και επιτυχημένη ήταν και η παρουσία των Αγροτικών Συνεταιρισμών-μελών της ΕΘΕΑΣ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν περαιτέρω τα ελληνικά συνεταιριστικά προϊόντα τους, ερχόμενοι σε επαφή με υπάρχουσες και νέες αγορές.

Μέσω της συμμετοχής των Συνεταιριστικών Οργανώσεων στις διεθνείς εκθέσεις, δίνεται η δυνατότητα να «ταξιδέψουν» τα αγροτικά ποιοτικά προϊόντα πέρα από τα σύνορα της χώρας, προάγοντας την ελληνική παραγωγή και κουλτούρα.

Από την ΕΘΕΑΣ μετείχαν οι:
  • Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
  • Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ»
  • Venus Growers
  • ΑΜΦΙΓΑΛ – Ένωση Αγρινίου
  • Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών
  • ΕΑΣ Αργολίδας – ΡΕΑ
  • ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού
Η παρουσία, εν γένει των Αγροτικών Συνεταιρισμών στις διεθνείς εκθέσεις κρίνεται απαραίτητη, καθώς παρουσιάζουν τα προϊόντα σε πιθανούς πελάτες, συνεργάτες και εισαγωγείς, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα του brand τους. Η συμμετοχή στις εκθέσεις δεν είναι απλώς μια ευκαιρία προβολής, αλλά ένας στρατηγικός μοχλός ανάπτυξης που τους επιτρέπει να δικτυωθούν, να καινοτομήσουν και να επεκταθούν σε νέες αγορές.

Υπενθυμίζεται, πως Συνεταιρισμοί-μέλη της ΕΘΕΑΣ έχουν προχωρήσει στη σύσταση της εξαγωγικής εταιρείας «Συνεταιριστικές Ελληνικές Εξαγωγές Α.Ε. – COGREXPO S.A.», η οποία αποτελεί μια κοινή προσπάθεια που βασίζεται στη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ποιότητα των αγροτικών συνεταιριστικών προϊόντων, στοχεύοντας στη μετουσίωση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων σε πραγματικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί στη χώρα μας έχουν καταφέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα, με ήδη σημαντική παρουσία στις διεθνείς αγορές και συνεχή εξέλιξη. Καθίσταται λοιπόν σαφές, πως η στροφή προς οργανωμένους Συνεταιρισμούς ή Ομάδες Παραγωγών θα ωθήσει στην περαιτέρω εξέλιξη του αγροτικού τομέα και στην ισχυροποίηση της θέσης των Ελλήνων παραγωγών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ