Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με βιωματικό σεμινάριο ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις του ΣΟΦΨΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της ημέρας αυτή, το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα την ψυχική υγεία στην εργασία που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2024 στον πολυχώρο της Ελιάς, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτό βιωματικό εργαστήριο με θέμα την ψυχική υγεία στην εργασία και με τίτλο «Ευθύνη εαυτού και όρια... από την αυτοεπίγνωση στην υγιή διαπραγμάτευση».


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η υπεύθυνη του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Ελευθερία Βενετσανάκου, η Εικαστικός και Γενική Γραμματέας Ελένη Στεργίου και η Κοινωνική Λειτουργός Ελισάβετ Λαναρή, που έκανε μια σύντομη παρουσίαση για τον ρόλο που παίζει η εργασία στην ψυχική υγεία του ατόμου.


Το βιωματικό σεμινάριο επιμελήθηκαν οι Ψυχολόγοι, Χρύσα Μπέκα και Ελένη Τανούσα, οι οποίες κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» το κοινό και να συμμετέχει ενεργά στα εικονικά σενάρια που δημιούργησαν οι ψυχολόγοι, με την εκδήλωση να εξελίσσεται τελικά σε μια όμορφη και επικοδομητική συζήτηση με κύριο θέμα το εργασιακό άγχος.

Σε όλους τους παρεβρισκομένους προσφέρθηκαν μπισκότα με το λογότυπο του ΣΟΦΨΥ, καθώς και ένα συνοπτικό ημερολόγιο.


Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Πέμπτη 10/10, το πρωί στην είσοδο του Δημαρχείου Βέροιας, όπου από τις 10:00 μέχρι τις 13:00, θα πραγματοποιείται ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και το βράδυ στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Χώρο Τεχνών η συναυλία «Τραγουδώντας Σινεμά», με τους Μανώλη Χατζημανώλη, Στέλιο Καραγιαννίδη και Πέτρο Ρίστα.


Δείτε φωτογραφίες:


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ