Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Από την Γαλλία... στο γλέντι της Αγίας Βαρβάρας!


Είναι γνωστό πως τα πανηγύρια που διοργανώνουν οι Σύλλογοι των χωριών της Ημαθίας αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες που τα επιλέγουν για αυθεντική διασκέδαση με ψητά κρέατα, άφθονο ποτό και φυσικά χορό.

Ξέρατε όμως πως κάποια τραβούν κόσμο και από το εξωτερικό; Όπως ο καλοκαιρινός χορός της Αγίας Βαρβάρας, στον οποίο βρέθηκε και μια παρέα νεαρών ταξιδιωτών από την Γαλλία! Εντάξει, δεν έκλεισαν οι άνθρωποι εισιτήριο μόλις ενημερώθηκαν για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους αλλά μιας και βρέθηκαν στα μέρη μας, είπαν να ζήσουν και αυτή τη... φάση!

Οι Γάλλοι επισκέπτες, που ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι τη Βέροια, για να επισκεφθούν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως η Βεργίνα, ενημερώθηκαν για τον καλοκαιρινό χορό της Αγίας Βαρβάρας και φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία να ζήσουν τον παραδοσιακό αυτό τρόπο της ελληνικής διασκέδασης.


Τους νεαρούς Γάλλους εντόπισε ο πρόεδρος της Αγίας Βαρβάρας Σπύρος Κωτσιαντής και πήγε προς το τραπέζι τους προκειμένου να τους υποδεχθεί στο χωριό του, για ένα... bienvenue βρε παιδί μου.

Οι Γάλλοι τουρίστες γεύτηκαν το ντόπιο τσίπουρο που τους φάνηκε ιδιαίτερα... έντονο και παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τα χορευτικά, τις φορεσιές και τον κόσμο που χόρευε ασταμάτητα στην αυτοσχέδια πίστα στο κέντρο του γηπέδου ποδοσφαίρου του χωριού. Μάλιστα, κράτησαν την... φολκλόρ εμπειρία αποτυπωμένη σε βίντεο και φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ