Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με μεγάλο ενδιαφέρον η εσπερίδα για τα οπωροφόρα δέντρα που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ στο Μακροχώρι


Μια πολύ ενδιαφέρουσα εσπερίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024 στο Κέντρο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Μακροχωρίου.


Την εσπερίδα με θέμα: Οπωροφόρα δέντρα - Ευκαιρίες και προκλήσεις στην σύγχρονη εποχή», διοργάνωσε το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Βέροιας, το Κέντρο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Μακροχωρίου, ο Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βεροίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας.


Στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα, οι αντιδήμαρχοι, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Λάζαρος Ασλανίδης και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Στέλιος Ασλάνογλου, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας Χρήστος Βοργιάδης, η πρόεδρος της Αγίας Μαρίνας Σοφία Παππά, ο πρόεδρος του Τριλόφου Γιάννης Καραγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μακρίδης, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων, γεωπόνοι κ.α..

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Κώστας Δάρλας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση, από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Λάζαρο Ασλανίδη, της πρωτοβουλίας του Δήμου Βέροιας για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας με τίτλο «Veria Menu Gastronomy-Η Γαστροδιπλωματία του Δήμου Βέροιας», καθώς ο δήμος θεωρεί πολύ σημαντικό παράγοντα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας την άμεση συμμετοχή σε αυτή των παραγωγών και των επιχειρηματιών γύρω από τα τοπικά μας προϊόντα.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις, με πολύ ενδιαφέροντα θέματα και επίκαιρες ενημερώσεις που αφορούν άμεσα τους γεωπόνους και τους αγρότες, σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες της περιοχής μας, προγράμματα στήριξης αγροτών και ομάδων παραγωγών αλλά και θέματα που αφορούν τις ζημιές και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα:


Ο Γιάννης Βαΐδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, ξεκίνησε την εισήγησή του με μια ευχάριστη εξέλιξη για τον Σύλλογο Γεωπόνων, την απόκτηση μιας αυτόνομης φυσικής έδρας, στη δημοτική αγορά Βέροιας. Στη συνέχεια, ανέπτυξε το θέμα: «Επιδοτούμενα Προγράμματα Αγροτών και Ομάδων Παραγωγών μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης», παρουσιάζοντας στην ουσία προγράμματα που τρέχουν τώρα ή αναμένεται να τρέξουν το επόμενο διάστημα, όπως τα προγράμματα, Νέων Αγροτών, Σχεδίων Βελτίωσης, Προστασίας από Φυσικές Καταστροφές, Σύστασης Ομάδων Παραγωγών και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Οργανώσεων Παραγωγών.


Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Δρ. Παυλίνα Δρογούδη, Διευθύντρια Ερευνών του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων Νάουσας που ανέπτυξε το θέμα: «Η χρονική εξέλιξη του "χειμερινού ψύχους” στη Νάουσα, οι επιπτώσεις του στα οπωροφόρα δένδρα και μέτρα αντιμετώπισης».


Ακολούθησε η εισήγηση του Δρ. Γιώργου Παντελίδη, Εντεταλμένου Ερευνητή του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων Νάουσας, με θέμα: «Μέθοδοι υπολογισμού της συσσώρευσης του χειμερινού ψύχους- απαιτήσεις ποικιλιών σε ψύχος».


Τέλος, ο Χρήστος Γιαννακάκης, Αντιπρόεδρος ΕΘΕΑΣ, αναφέρθηκε στο θέμα: «Επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης του ΕΛΓΑ και αποτελέσματα της καταγραφής των παραμορφωμένων πυρηνοκάρπων».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και συζήτηση.

Δείτε φωτογραφίες:



































2 σχόλια:

  1. Πολλοί πολιτικοί, πολλές γλάστρες, πολλοί φελλοί.
    Επιστήμονες του δημοσίου, προαγωγοί προγραμμάτων της ευρωπαικής ένωσης για να μαζέψουν πελάτες.
    Να τα τσεπώσουν οι μεγάλοι, να χρεωθεί ο κοσμάκης με το όνειρο να γίνει επιχειρηματίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα σοβαρα τωρα μιλατε, Οι αγροτες σε αριθμο δεν ξεπερνουν τους 6 με 7 ολοι οι υπολοιποι πηγαν για φωτο δημαρχοι, αντιδημαρχοι, ,γραμματεις, υποψηφιοι, και τελος παντων ασχετοι με την αγροτικη παραγωγη. Ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ