Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ενημερωτική δράση της 11ης ΤΟΜΥ στον Α' Παιδικό Σταθμό Βέροιας


Γονείς και παιδαγωγοί ενημερώθηκαν για τις ψείρες και άλλα θέματα υγείας των παιδιών

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τις ψείρες», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2024 στον Α' Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βέροιας, σε συνεργασία με την 11η ΤΟΜΥ Βέροιας - Προμηθέα.

Η δράση αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση των γονέων και των παιδαγωγών για ένα ζήτημα που αφορά την υγεία των παιδιών.


Την ενημέρωση έκαναν ο Νοσηλευτής ΠΕ Θεοχάρη Σαρηγιαννίδη και η Επισκέπτρια Υγείας Αθηνά Βασιλείου από την 11η ΤΟΜΥ, που αφού ανέλυσαν το πρόβλημα των ψειρών, το οποίο συχνά παρουσιάζει έξαρση με την έναρξη της σχολικής περιόδου, κατέρριψαν διάφορους μύθους που αφορούν τις ψείρες, ενώ παρουσίασαν επιστημονικά τεκμηριωμένες αλήθειες για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους. Οι δύο επαγγελματίες υγείας δέχθηκαν πολλές ερωτήσεις τόσο από τους γονείς όσο και από τις παιδαγωγούς, που θέλησαν να ενημερωθούν για αυτό το τόσο συχνό και επίμονο πρόβλημα.


Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο παιδίατρος του Παιδικού Σταθμού, Ευστάθιος Κουτσογιάννης, ο οποίος ενημέρωσε για θέματα παιδιατρικής υποστήριξης και πρόληψης υγείας των παιδιών. Αναφέρθηκε σε αρκετά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον Παιδικό Σταθμό, όπως ρινίτιδα, στρεπτόκοκκο, ιώσεις, επιπεφυκίτιδα και πολλά άλλα, ενώ απάντησε σε πολλά ερωτήματα γονέων και παιδαγωγών.

Η Διευθύντρια κα Ελένη Μαλλού και οι παιδαγωγοί του Α' Παιδικού Σταθμού στο Πασακιόσκι, ευχαρίστησαν τους επαγγελματίες υγείας για την ενημέρωση, καθώς και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ