Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Μοναχό Αρσένιο Προδρομίτη

Έκθεση Φωτογραφίας αφιερωμένη στον Μοναχό Αρσένιο Προδρομίτη, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που αφιέρωσε τη ζωή του στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια, με τα εγκαίνια να είναι προγραμματισμένα για την Κυριακή (20/10) στις 11 και μισή στην Ιερά Μονή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Κύριο κ. Παντελεήμονα.

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου – Σκήτη Βέροιας, λειτουργεί από τον 14ο αιώνα και αποτελεί έναν τόπο προσευχής και πνευματικότητας, ενώ παράλληλα διατηρεί μια πλούσια ιστορία και παράδοση που μας συνδέει με το παρελθόν.

Κατά την επίσκεψή σας, πέρα από την προώθηση και προβολή της έκθεσης, θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε, όχι μόνο την ομορφιά του μοναστηριού και την ασκητική ζωή που την περικλείει, αλλά και τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μοναστήρι λόγω της παλαιότητάς του. Τα χρόνια που πέρασαν άφησαν το αποτύπωμά τους στους τοίχους, τις στέγες και τις υποδομές, που σήμερα απαιτούν άμεση φροντίδα και συντήρηση για να διασφαλιστεί η επιβίωση αυτού του πολύτιμου μνημείου της πίστης και της ιστορίας του τόπου μας.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα ΟΛΟΙ την Ιερά Μονή, να αισθανθούμε τη μοναδικότητα του παρελθόντος και να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην προσπάθεια διάσωσής της. Οφείλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα σε πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Με δικτύωση και συνεργασία. Κάθε κίνηση από πλευρά σας, στο μέτρο της δυνατότητας σας, είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση και διατήρηση αυτού του ιερού τόπου, ώστε να συνεχίσει να εκπληρώνει τον ρόλο του ως φάρος της πίστης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ