Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσία της Υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη εγκαινιάστηκε το Κ.Δ.Η.Φ. «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα


Μια «γιορτή», με συγκίνηση, βραβεύσεις μεγάλων δωρητών και το επόμενο βήμα, τις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης


Παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, που εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστοφόρου, των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών του νομού Ημαθίας και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2024 τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα.


Μια τελετή εγκαινίων που έμοιαζε πιο πολύ με γιορτή, αφού η πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν άνθρωποι που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην ανέγερση του νέου «Σπιτιού», το οποίο έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 παιδιά. Η ανέγερση του 2ου αυτού ΚΔΗΦ (το πρώτο λειτουργεί στην Αλεξάνδρεια με επίσης 50 παιδιά), άρχισε να μοιάζει με όνειρο κάπου στο 2018, όταν το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξέφρασε την επιθυμία να χρηματοδοτήσει το 50% της ανέγερσης και τον δήμο Βέροιας να παραχωρεί το οικόπεδο στην περιοχή της Πατρίδας.

Το 2020 γίνεται ο Αγιασμός των θεμελίων και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, εκατοντάδων εθελοντών, χορηγών και επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. των «Παιδιών της Άνοιξης» και έβαλαν το λιθαράκι τους, στις 6 Οκτωβρίου 2024 το νέο Κ.Δ.Η.Φ. άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία και στα παιδιά του.


Πριν την έναρξη της τελετής των εγκαινίων, η Υπουργός είχε μια σύντομη σύσκεψη με την πρόεδρο του Δ.Σ. Νόρα Σαρκατζή, τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων - χορηγών και τους τοπικούς βουλευτές, όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία του νέου ΚΔΗΦ αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος, ζητώντας παράλληλα μεγαλύτερη στήριξη των Συλλόγων και των ατόμων με αναπηρία από την Πολιτεία.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Βασίλης Κωτίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Συρμούλα Τζήμα και Στέργιος Μουρτζίλας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας, Πύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Ανδρέας Καλογερόπουλος, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας Βασίλης Κεφτές, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, αντιδήμαρχοι Βέροιας, δημοτικοί σύμβουλοι, πολλοί από τους δωρητές, φίλους του Κέντρου και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Νίκος Βουδούρης και η Αλίνα Μαυροπούλου.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του βίντεου κλιπ του τραγουδιού «Τα Παιδιά της Άνοιξης» που έγραψε ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, καθώς και βίντεο με τις καμπάνιες του Συλλόγου για την ανέγερση του νέου ΚΔΗΦ.


Χαιρετισμό απηύθυνε αρχικά ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Εμμανουήλ και στη συνέχεια η πρόεδρος Νόρα Σαρκατζή. Ακολούθησε ο Αγιασμός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμφιπόλεως Χριστοφόρο (ο οποίος διάβασε και το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, που απουσίαζε στο εξωτερικό), τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και τον εφημέριο του Ιερού Ναού της Πατρίδας, πρωτοπρεσβύτερο Διονύσιο Συρόπουλο.


Την κορδέλα έκοψαν στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χριστοφόρος, η Υπουργός κα Ζαχαράκη, η πρόεδρος των Παιδιών της Άνοιξης κα Σαρκατζή και οι εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων Σταύρος Νιάρχος και Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Αρίστη Σταθακοπούλου και Ηλία Λαζό αντίστοιχα. Η κορδέλα αυτή τη φορά δεν κόπηκε στην είσοδο του κτιρίου αλλά την κρατούσαν από τις δύο πλευρές της τα ίδια τα παιδιά, οι ωφελούμενοι του Κέντρου.


Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Υπουργού κας Ζαχαράκη, της διευθύντριας δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κας Αρίστης Σταθακοπούλου και ο μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός της προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη κας Εύης Λαζού - Λασκαρίδη, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζε στο εξωτερικό.


Τα πρόσωπα των μεγάλων δωρητών παρουσιάστηκαν στη συνέχεια, τόσο μέσα από ένα βίντεο όσο και με την παρουσία τους στην τελετή και την βράβευσή τους από τα ίδια τα παιδιά, ενώ βραβεύτηκε και ο δήμος Βέροιας, με την πλακέτα να παραλαμβάνει ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.


Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ιάκωβος Καγκελίδης, ο εμπνευστής και υπεύθυνος επικοινωνίας της καμπάνιας για την ανέγερση του Κ.Δ.Η.Φ ΑμεΑ Ημαθίας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε και την έναρξη, την επόμενη κιόλας ημέρα, των νέων στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης, επανδρωμένες με καταρτισμένο προσωπικό, που θα μπορούν να φιλοξενούν σε 24ωρη βάση, ενήλικες που έχουν χάσει και τους δύο γονείς τους.


Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους σύγχρονους χώρους του ΚΔΗΦ και να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει, ενώ απόλαυσαν αλμυρά και γλυκά κεράσματα από τους μπουφέδες που υπήρχαν στο χώρο της δεξίωσης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:
























































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ