Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δείτε την Κεντρικής πριν από 66 χρόνια

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν»
Η οδός Κεντρικής στη Βέροια πριν από 66 χρόνια ήταν ένας δρόμος γεμάτος ζωή και κίνηση, όπως άλλωστε και σήμερα. Μικρά μαγαζάκια πλαισίωναν το δρόμο, οι κάτοικοι περπατούσαν ανενόχλητοι, και τα παιδιά έπαιζαν στις γειτονιές. 

Οι άνθρωποι γνώριζαν ο ένας τον άλλον, και η καθημερινή ζωή κυλούσε με απλότητα. Τα παλιά πέτρινα σπίτια και τα παραδοσιακά καφενεία ήταν τότε το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Το πιο πολυσύχναστο καφενείο ήταν του Μπαζάκα, που για χρόνια αποτελούσε σημείο συνάντησης για τον ανδρικό πληθυσμό.

Σήμερα, αν και τα περισσότερα παλιά κτίρια έχουν δώσει τη θέση τους σε σύγχρονες κατασκευές, ο ρυθμός και η ουσία της ζωής δεν έχουν αλλάξει πολύ. Η ίδια αίσθηση κοινότητας παραμένει, παρά τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος. Όπως λένε, «όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν». Οι αναμνήσεις αυτές μας υπενθυμίζουν ότι η ψυχή της πόλης μένει αναλλοίωτη.

Η φωτογραφία προέρχεται από το αξιόλογο Λεύκωμα της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας "Βέροια Veroia 1900-1975, από την Οθωμανοκρατία ως την Μεταπολίτευση" και δημοσιεύθηκε στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ