Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος και για τους ελεύθερους επαγγελματίες με μπλοκάκια

Περίπου 25.000 εργαζόμενοι θα απαλλαγούν από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι από την επόμενη χρονιά οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το τέλος των 650 ευρώ. Αυτή η ρύθμιση ακολουθεί την ήδη ισχύουσα μείωση του τέλους κατά 50% για τους ελεύθερους επαγγελματίες το 2024.

Η παρέμβαση αυτή αποτελεί μέρος ευρύτερων δημοσιονομικών μέτρων για το 2024 και το 2025, με συνολικό κόστος 2,9 δισ. ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου 2025, το τέλος επιτηδεύματος καταργείται πλήρως, με εκτιμώμενο κόστος 238 εκατομμύρια ευρώ για το επόμενο έτος, ενώ θα μειωθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν και άλλες οικονομικές παρεμβάσεις, όπως αυξήσεις στις συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη του ΑΕΠ, η αναμόρφωση των μισθών στον δημόσιο τομέα, και η ενίσχυση των γιατρών του ΕΣΥ. Προβλέπεται, επίσης, μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο από το 2025, καθώς και αύξηση της αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία στο ένστολο προσωπικό.

Τον Δεκέμβριο του 2024 θα δοθούν ενισχύσεις ύψους 243 εκατομμυρίων ευρώ σε 1,9 εκατομμύρια δικαιούχους, όπως συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, δικαιούχους επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, και ανασφάλιστους υπερήλικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ