Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γενέθλια σήμερα για τον Κώστα Τσαρτσαρή! - Αφιέρωμα στον σπουδαίο Βεροιώτη μπασκετμπολίστα

Γράφει ο Ανδρέας Τσεμπερλίδης
Τον Κώστα Τσαρτσαρή που σήμερα κλείνει τα 45, ανέκαθεν τον εκτιμούσα σαν παίχτη διότι η καριέρα του ήταν προϊόν σκληρής δουλειάς και προσήλωσης στον στόχο.

Ένας αθλητής που δεν του χαρίστηκε τίποτα, φτάνοντας μέχρι τις εσχατιές της Ευρώπης και στην ηφαιστειογενή Ισλανδία με την Γκρίνταβικ για να μπορέσει να ακολουθήσει το όνειρο του επειδή στην Ελλάδα δεν εκτίμησαν το ταλέντο του παρότι ξεχώριζε ήδη από την εποχή του Φιλίππου Βέροιας.

Η ζωή ήταν δύσκολη σε μία ξένη χώρα για ένα παιδί 18 χρονών σε ένα ψαροχώρι των 3.000 κατοίκων αλλά ο Κώστας έβαλε το κεφάλι κάτω, το όνομα του ακούστηκε και τελικά αποζημιώθηκε με την επιστροφή στην πατρίδα για τη Νήαρ Ηστ, επιλογή του Κώστα Πολίτη.

Από εκεί και πέρα η ιστορία είναι γνωστή. Δυτική όχθη και Περιστέρι, με εκείνη την εκπληκτική παρέα που έφτασε μία ανάσα από τα τελικά του πρωταθλήματος και έκανε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να την παραδεχθεί για το όμορφο μπάσκετ που παρουσίαζε.

Ο Κώστας ήταν βασικό γρανάζι του συνόλου του Αργύρη Πεδουλάκη, ξεχώρισε και επιβραβεύθηκε με την μεταγραφή στην ομάδα που υποστήριζε από μικρό παιδί.

Στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και του γαλαξία αστέρων που υπέγραφαν σχεδόν κάθε καλοκαίρι οι Γιαννακόπουλοι, ο "Τσάρτσα" βρήκε τον δικό του σημαντικό ρόλο και ο Ζοτς τον περιέβαλλε πάντα με εμπιστοσύνη γιατί ήξερε πως από τον Κώστα δεν θα έπαιρνε 25 πόντους (όχι ότι δεν μπορούσε, το έκανε όποτε χρειάστηκε) κάθε βράδυ αλλά θα πετύχαινε αθόρυβα καλάθια μέσα και έξω από τη ρακέτα, ριμπάουντ και εξαιρετική άμυνα.

Η συνέπεια του ήταν αξιοσημείωτη όπως και η σταθερότητα του. Παίχτης του 8 που ήξερες πως ποτέ δεν θα σε προδώσει και θα είναι πάντα εκεί.

Ο ορισμός του ουσιαστικού παίχτη με πολυεπίπεδη προσφορά σε κάθε σημείο του γηπέδου, αυτό ήταν ο Τσαρτσαρής σχεδόν όλα τα χρόνια της σπουδαίας καριέρας του.

Στο ρόστερ και της εθνικής ομάδας για μια δεκαετία, έδωσε και εκεί την ψυχή του και πανηγύρισε τις μεγάλες στιγμές της.

Πανέξυπνος παίχτης, ένας αντιστάρ από επιλογή, ο Κώστας Τσαρτσαρής ήταν μέλος μιας σπουδαίας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ και πανάξιος εκπρόσωπος της.

Πολύχρονος «Τσάρτσα»...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ