Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα βλέμματα στο Δημαρχείο Βέροιας για την παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιστορία της Μικρής Ιερουσαλήμ» του Εμμανουήλ Βλαχογιάννη

Το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Οκτωβρίου, η αίθουσα συνεδριάσων του Δημαρχείου Βέροιας γέμισε ασφυκτικά από κόσμο για την παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιστορία της Μικρής Ιερουσαλήμ», που έγραψε ο βεροιώτης γιατρός κ. Εμμανουήλ Γρ. Βλαχογιάννης. 

Σε συνδιοργάνωση του Δήμου Βέροιας και του Εμπορικού Συλλόγου, το βιβλίο που ασχολείται με όλες της πτυχές της ιστορίας της πόλης παρουσιάστηκε κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού που «πλημμύρισε» την αίθουσα συνεδριάσων με εξέχουσες προσωπικότητες του κοινωνικοπολιτικού βίου της Βέροιας, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος.


Αρχικά, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε συντόμως στο βιβλίο και τον συγγραφέα, εκφράζοντας την τιμή που αισθάνεται να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Ακολούθησε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία του Συλλόγου και στις ρίζες του κ. Βλαχογιάννη, λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι «το πρόσφατο συγγραφικό σας έργο, "Η Ιστορία της Μικρής Ιερουσαλήμ", αποδεικνύει περίτρανα τη λατρεία σας για την πόλη που μεγαλώσατε».


Για το συγγραφέα του βιβλίου και το ίδιο το έργο μίλησε ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Μπλατσιώτης.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο συγγραφέας κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης που μίλησε για την ιστορία της επαγγελματικής δραστηριότητας της οικογένειας του, μέλη της οποίας ήταν πρωτεργάτες στη σύσταση του πρώτου Καταστατικού του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, το 1919 και για τα κίνητρα για τη συγγραφή του βιβλίου.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος και π. Δήμαρχος κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη. Υπεύθυνη οργάνωσης και προγραμματισμού ήταν η δημοσιογράφος κ. Έλσα Φανάρα.


Στο δεύτερο μέρος, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ, «Βέροια Αναμνήσεις και Μαρτυρίες», του κ. Νίκου Αναγνωστόπουλου. Μετά το πέρας της παρουσίασης προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές και μοιράστηκε δωρεάν περιορισμένος αριθμός αντιτύπων. Το βιβλίο διανέμεται από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» για φιλανθρωπικό σκοπό.

Δείτε φωτογραφίες:
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ