Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα ακουστικά μου σφυρίζουν τι να κάνω;

Ευήκοον - Ακουστικά βαρηκοΐας - Βενιζέλου 39 Βέροια - Τηλ.: 
2331074625 & 6974047198

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας είναι ο ενοχλητικός σφυριχτός ήχος, γνωστός και ως ανάδραση (feedback). Αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι απογοητευτικό, αλλά ευτυχώς υπάρχουν λύσεις. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές για να καταλάβετε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς να το αντιμετωπίσετε.

Αιτίες του σφυρίγματος

•Κακή τοποθέτηση των ακουστικών: Αν τα ακουστικά δεν τοποθετούνται σωστά στο αυτί, ο ήχος μπορεί να διαρρεύσει και να προκαλέσει ανάδραση.

Κερί στα αυτιά: Η συσσώρευση κεριού μπορεί να μπλοκάρει το κανάλι του αυτιού, προκαλώντας ανάδραση.

Φθορά ή ζημιά: Οι φθαρμένοι ή κατεστραμμένοι σωλήνες και θήκες μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση των ακουστικών.

Υψηλή ένταση: Αν η ένταση είναι ρυθμισμένη πολύ ψηλά, τα ακουστικά μπορεί να προκαλέσουν ανάδραση.

Τι να κάνετε

Ελέγξτε την τοποθέτηση: Βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά είναι σωστά τοποθετημένα στο αυτί σας. Αφαιρέστε τα και επανατοποθετήστε τα προσεκτικά για να εξασφαλίσετε καλή εφαρμογή.

Καθαρίστε τα αυτιά σας: Επισκεφτείτε έναν ΩΡΛ για καθαρισμό των αυτιών σας από το κερί. Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε τα αυτιά σας με αιχμηρά αντικείμενα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Επιθεώρηση των ακουστικών: Ελέγξτε τα ακουστικά σας για φθορές ή ζημιές. Αν παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον ακουολόγο σας για επισκευή ή αντικατάσταση των εξαρτημάτων.

Ρυθμίστε την ένταση: Προσπαθήστε να μειώσετε την ένταση των ακουστικών σας. Αν το πρόβλημα παραμένει, επικοινωνήστε με τον ακουολόγο σας για να ρυθμίσει τα ακουστικά ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας.

Χρησιμοποιήστε θήκες: Οι θήκες και τα φίλτρα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ανάδρασης. Ενημερωθείτε από τον ακουολόγο σας για τις διαθέσιμες επιλογές.

Αναβαθμίστε τα ακουστικά σας: Τα πιο σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας διαθέτουν τεχνολογία μείωσης ανάδρασης. Αν τα ακουστικά σας είναι παλιά, σκεφτείτε την αναβάθμισή τους.

Πρόληψη του σφυρίγματος

Τακτική συντήρηση: Καθαρίζετε και συντηρείτε τα ακουστικά σας τακτικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και του ακουολόγου σας.

Τακτικές επισκέψεις σε ακουολόγο: Κάντε τακτικούς ελέγχους με τον ακουολόγο σας για να βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά σας λειτουργούν σωστά και είναι καλά ρυθμισμένα.

Καλή υγιεινή αυτιών: Διατηρήστε τα αυτιά σας καθαρά και απαλλαγμένα από κερί για να αποφεύγετε τα προβλήματα ανάδρασης.

Συμπεράσματα

Το σφύριγμα στα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά με τις κατάλληλες ενέργειες μπορείτε να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. 

Βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά σας είναι σωστά τοποθετημένα και καθαρά, και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ακουολόγο σας για οποιοδήποτε πρόβλημα. 

Με την σωστή φροντίδα και συντήρηση, μπορείτε να απολαύσετε τη βέλτιστη ακουστική απόδοση των ακουστικών σας χωρίς ενοχλητικούς ήχους.

Σιμόπουλος Αναστάσιος Μηχανικός Βιοϊατρικής Τεχνολογίας μετεκπαιδευθείς εις την Ακοολογία Νευροωτολογία

ΕΥΗΚΟΟΝ - Ακουστικά βαρηκοΐας
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΒΕΡΟΙΑ
2331074625
6974047198





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ