Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ζήτησε χρηματοδότηση για την κλιματική αλλαγή ο Δήμος Βέροιας

Πρόταση για την χρηματοδότηση ανάπτυξης στρατηγικής προσαρμογής του στην κλιματική αλλαγή υπέβαλε ο Δήμος Βέροιας. Πρόκειται για μία αναγκαία μελέτη, η οποία περιλαμβάνει αξιολόγηση πολλαπλών κινδύνων που σχετίζεται με το κλίμα θα βοηθήσει τον Δήμο να εντοπίσει και να αναλύσει κινδύνους και περιοχές με πιθανότητα υψηλού κινδύνου που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί και θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς τομείς.

Με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης κινδύνου θα διενεργηθεί αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις των επιπτώσεων που έχει κάθε παράγοντας κινδύνου και επομένως θα βοηθήσει τις αρχές και τους οργανισμούς να αποφύγουν ή να μετριάσουν τους εντοπισθέντες κινδύνους. Η παραγόμενη γνώση θα μοιραστεί μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και θα είναι εύκολα προσβάσιμη, δίνοντας διέξοδο στη συνεργασία μεταξύ άλλων περιφερειών και δήμων και στην ανταλλαγή διδαγμάτων και βέλτιστων πρακτικών.

Έχοντας εντοπίσει όλους τους κινδύνους και τον τρόπο με τον οποίο οι διάφοροι τομείς της κοινότητας της Βέροιας μπορούν να επηρεαστούν από την κλιματική αλλαγή, η διοίκηση του Δήμου θα μπορεί να κάνει δραστικά βήματα για την ενίσχυση του συστήματος πολιτικής προστασίας, ειδικά για τις ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες. Επιπλέον, η Βέροια μπορεί να σχεδιάσει την ανάπτυξη της τεχνικής της ικανότητας για συστήματα αντιπλημμυρικής προστασίας και έγκαιρης προειδοποίησης για την αντιμετώπιση των κλιματικών κινδύνων και τη μείωση της ευπάθειας της στην κλιματική αλλαγή.

*Το πρόγραμμα CLIMAAX είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Horizon Europe, στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη προσαρμοσμένου πλαισίου και εργαλειοθήκης για την αξιολόγηση του κλιματικού κινδύνου, βοηθώντας τις κοινότητες να αξιολογήσουν προηγούμενες εμπειρίες και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναλάβουν δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ