Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μπαρτζώκας: «Στόχος να αποκτήσουμε καλύτερη, αποδοτικότερη και πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Στην Ολομέλεια της Βουλής και στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, τοποθετήθηκε χθες ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στις μελετημένες και αναγκαίες αλλαγές που φέρνει η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες διευκολύνουν τους πολίτες, αλλά κυρίως συνδράμουν την προσπάθεια που ξεκίνησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να ενισχυθεί η θεσμική και οικονομική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας για ενίσχυση των ΟΤΑ συνιστά η αύξηση κατά 53 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους που χορηγεί το Κράτος σε Δήμους και Περιφέρειες, ενώ ειδικά για το 2024 οι πόροι αυτοί αυξάνονται κατά 108 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι οφειλές τους και να ξεπεραστούν οι άμεσες οικονομικές ανάγκες τους.

Σημαντική η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τους Δήμους ακόμα και σε 60 δόσεις, με πρόνοια για σχεδόν ολοκληρωτική απαλλαγή από τις προσαυξήσεις για τους ευάλωτους οφειλέτες!

Ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε στον Υπουργό, κ.Λιβάνιο, και το θέμα που είχε αναδείξει με πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτησή του και για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στο Δήμο Βέροιας, οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται -όπως και πριν- στην καθαριότητα παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ μετά την κατάργηση του νομικού προσώπου του Δήμου, δεν λαμβάνουν πια το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ούτε λαμβάνουν την παροχή γάλακτος. Με δεδομένη τη φύση της εργασίας που εκτελούν, είναι επιβεβλημένη η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, αλλά και η παροχή των ανάλογων επιδομάτων.»

Επίσης, στο ίδιο νομοσχέδιο εντάχθηκε και η προσπάθεια του Υπουργείο Εσωτερικών για ουσιαστική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των χερσαίων συνοριακών σταθμών της χώρας μας, οι οποίοι παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή μία εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο που επιτελούν.

Συνολικά, ο Τάσος Μπαρτζώκας υπογράμμισε, πως η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οραματίστηκαν και υλοποιούν πολιτικές για μία ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δεν είναι απλώς δεκανίκι της Κεντρικής Κυβέρνησης, αλλά μπορεί να σταθεί αυθύπαρκτη, δίπλα στον δημότη και στις τοπικές ανάγκες κάθε περιοχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ