Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποκλειστικό: Τι δουλειά είχε στη Βέροια ο βαθύπλουτος πρόεδρος της Στεάουα Βουκουρεστίου;

«Έσκασε μύτη» με πανάκριβα αυτοκίνητα, μπράβους, ιερέα, μοναχούς και συγγενείς - Πήγε σε εκκλησία να προσευχηθεί και μετά έφαγε... ρεβανί!

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρουμανίας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου την πόλη της Βέροιας. Ο λόγος για τον Τζίτζι Μπεκάλι, ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή που είχε δώσει στα αγαπημένα του πρόσωπα. Πιο συγκεκριμένα, οργάνωσε Θεία Λειτουργία στα Ρουμανικά σε εκκλησία της Βέροιας. 

Ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της Στεάουα Βουκουρεστίου (η περιουσία του εκτιμάται πάνω από 1 δις ευρώ!), που χθες η ομάδα του αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, ήρθε ινκόγκνιτο στην Ημαθία και κάτω από άκρα μυστικότητα. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του veriotis.gr, ήρθε μαζί με συγγενείς του, τρεις μοναχούς και έναν ιερέα (με καταγωγή από το Βουκουρέστι). Αφού ολοκλήρωσαν την λειτουργία τους, στην συνέχεια επισκέφθηκαν ένα πολύ γνωστό ζαχαροπλαστείο της Βέροιας, προκειμένου να δοκιμάσουν το παραδοσιακό ρεβανί. Ένα γλυκό που ξετρέλανε τον μεγιστάνα της FCSB! Μετά την Ημαθία, ο Τζίτζι Μπεκάλι επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.


Ποιος είναι όμως ο Τζίτζι Μπεκάλι και γιατί γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομα του θρήσκου προέδρου της Στεάουα Βουκουρεστίου;

Ο εκνευρισμός του με την Τότεναμ μέσα… από τις φυλακές!

Εύκολα θα μπορούσε να πει κανείς πως μία ώρα από τη ζωή του, ολόκληρη η δική μας. Κάποτε η Τότεναμ ζήτησε έναν παίκτη της Στεάουα Βουκουρεστίου, εν ονόματι Βλαντ Κίρικες για λιγότερα χρήματα από όσα προσδοκούσε να εισπράξει. Ο -τότε κρατούμενος σε Ρουμάνικες Φυλακές- Μπεκάλι έγινε έξαλλος και μιλώντας τηλεφωνικά με ανθρώπους του συλλόγου είπε: «Ποια είναι η Τότεναμ; Μην κάνετε καμία μεταγραφή. Το όνομά μου είναι Τζίτζι Μπεκάλι. Δεν γίνομαι σκλάβος σε κανέναν. Έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Εξαγρίωσαν τον Τζίτζι».

Η ιστορία με την κλεμμένη Mercendez και η καταδίκη σε φυλάκιση!

Είναι σίγουρα από τους ανθρώπους που δεν θέλεις να έχεις απέναντί σου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστορία με το πολυτελές αυτοκίνητο που του είχαν κλέψει. Κάποτε λοιπόν, κάποιοι κλέφτες είχαν κλέψει ένα από τα πολυτελή αυτοκίνητά του, αξίας 500.000 δολαρίων. Μόλις κατάλαβαν τίνος το αμάξι είχαν κλέψει, άλλαξαν γνώμη και το επέστρεψαν εκεί που το βρήκαν, με γεμάτο μάλιστα ντεπόζιτο. Λίγους μήνες αργότερα, ο Μπεκάλι μαζί με τους… άνδρες ασφαλείας του εντόπισε τους δράστες, τους απήγαγε και τους υποχρέωσε να υπογράψουν τις ομολογίες τους. Ένας μάλιστα από αυτούς πυροβολήθηκε στο πόδι. Αυτές οι… τακτικές του κόστισαν ποινή 3 ετών φυλάκισης με αναστολή.

Τον Μάιο του 2013, όμως, η αναστολή δεν μπορούσε να τον γλιτώσει. Το δικαστήριο που «ξεψάχνιζε» επί σειρά ετών την υπόθεση της ανταλλαγής εκτάσεων γης με το υπουργείο άμυνα της Ρουμανίας στα τέλη της δεκαετίας του ’90 έκρινε ένοχο τόσο τον ίδιο, όσο και τους εμπλεκόμενους υπουργούς. 

Ο Μπεκάλι έβγαλε πακτωλό εκατομμυρίων και δημιούργησε την αμύθητη περιουσία του με… περίεργες αγοραπωλησίες στον χώρο του real estate και οι πρώτες εξ αυτών τον έστειλαν φυλακή για 2,5 χρόνια. Στην ποινή αυτή προστέθηκε και η υπόθεση των απαγωγών αλλά και των στημένων παιχνιδιών στα οποία ενεπλάκη δωροδοκώντας διαιτητές και στις 19 Μαΐου 2013 έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή, όπου θα παρέμενε για 3,5 χρόνια. 

Οι Αρχές του πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο, την ώρα που ετοιμαζόταν να διαφύγει στο Ισραήλ. «Θα πήγαινα για λίγες ώρες να προσευχηθώ και θα επέστρεφα. Δεν ήξερα ότι δεν επιτρέπεται να βγω από τη χώρα», δήλωσε.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Μπεκάλι είναι οι επικές δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς στα ΜΜΕ. Το περιεχόμενο των δηλώσεών του έχει πάντοτε εθνικιστικό (προέρχεται από οικογένεια με φασιστικές καταβολές), ομοφοβικό (κατέκτησε το βραβείο “Black Ball” το 2006 για τον πιο ομοφοβικό άνθρωπο στη Ρουμανία και του ασκήθηκε δίωξη το 2010 όταν δήλωσε ότι δεν θα αγωνιστεί ποτέ γκέι παίκτης στην Στεάουα), ρατσιστικό (χαρακτήρισε“μαϊμού” μαύρο παρουσιαστή αθλητικής σατιρικής εκπομπής το 2001), φαλλοκρατικό ( “ο θεός έχει πει ότι ο άντρας είναι άντρας και η γυναίκα είναι πόρνη” και “η γυναίκα δεν έχει αξία μετά από τη γέννα”) και θρησκευτικό υπόβαθρο (αποκαλεί “σατανάδες” όλους τους αντιπάλους του).


Η σχέση του με τους δημοσιογράφους!

Οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών ποτέ δεν ήταν ποτέ συμπαθείς στον ίδιο. Κάποτε είχε φτύσει στο κρασί ενός παρουσιαστή χιουμοριστικής εκπομπής και του το πέταξε στο πρόσωπο. Οι δημοσιογράφοι πάντοτε βρίσκονταν στο στόχαστρο του. Αξέχαστη παραμένει η συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του “Antena 1”, στην οποία έβριζε διαρκώς και χυδαία τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού, Νταν Βοϊτσουλέσκου.

Ουκ ολίγοι εκπρόσωποι Τύπου έχουν διωχθεί, ξυλοκοπηθεί ή απειληθεί. Κάποια στιγμή πριν από το Πάσχα του 2011, κάλεσε τους δημοσιογράφους για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα ζητούσε συγγνώμη από όσους είχε προσβάλλει εκείνη την περίοδο. Στις δηλώσεις του ανέφερε τα παρακάτω:

«Συγγνώμη για όσα είπα στον ιδιοκτήτη της Ραπίντ, Γκέοργκε Κόπος. Είναι τσιγκούνης, αλλά ας αφήσουμε τον Θεό να κρίνει, δεν χρειάζεται να το κάνω εγώ. Απολογούμαι και στις σεξουαλικές μειονότητες. Είναι δικό τους πρόβλημα, δική τους αρρώστια, όχι δική μου. Απολογούμαι σε όλες τις θρησκείες, αλλά έχω τις απόψεις μου. 

Οι Μάρτυρες του Ιαχωβά είναι στον δρόμο προς τον όλεθρο. Συγγνώμη και από τους φιλάθλους της Στεάουα που προσέβαλλα. Αλλά όχι αυτούς που μου έλεγαν να πεθάνω. Αυτοί είναι κυριευμένοι από τον Σατανά. Αισθάνομαι καλύτερα, αναγεννημένος. Και θα τρελάνω τον Σατανά. Μισεί όταν μία ψυχή γίνεται πιο καθαρή. Αλλά δεν το έκανα για μένα αυτό. Είμαι έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπων».


Η αμύθητη περιουσία και η… χρεοκοπία της Στεάουα!

Όταν η Στεάουα έπαιξε με τον Άγιαξ στο Europa League, είπε για τον πρόεδρο του “Αίαντα”, Χένι Χένριχς, ότι δεν θα καθόταν μαζί του στο ίδιο τραπέζι διότι «τα παπούτσια του κοστίζουν 200 ευρώ και τα δικά μου 4.000 ευρώ». Ομοίως και με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. «Ας συγκρίνει ο Αμπράμοβιτς τα ρούχα του με τα δικά μου και τότε να δούμε τίνος τα κοστούμια είναι πραγματικά ακριβά», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο Ρώσος «χρειάζεται κανά δυο χαστούκια».

Η προσωπική περιουσία του υπολογίζεται σε 950.000.000 δολάρια. Για να φτάσει σε τέτοια «τρελά» επίπεδα, χρειάστηκε να… χρεοκοπήσει την Στεάουα και να δημιουργήσει νέα εταιρία το 2007, ώστε να αποφύγει τους φόρους. Από το 2009 έως το 2012 απολάμβανε μισθό Ευρωβουλευτή μετά από προσπάθειες δύο τετραετιών στην πολιτική, ενώ από το 2012 μέχρι τη φυλάκισή του, ένα χρόνο αργότερα δηλαδή, ήταν μέλος του ρουμανικού κοινοβουλίου. 

Μία τέτοια περσόνα είναι περιττό να σημειώσουμε ότι έχει βάλει το στίγμα του στη Στεάουα τα τελευταία πολλά χρόνια, με τις διαρκείς αλλαγές προπονητών αλλά και τις ριζοσπαστικές αποφάσεις που παίρνει σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το κλαμπ.

Ο Τζίτζι Μπεκάλι λοιπόν βρέθηκε στη Βέροια και αυτή η είδηση από μόνη της προσδίδει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Λέτε κάποια μέρα να έρθει και να επενδύσει στην πόλη μας;

3 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ