Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποκαλύφθηκε το Μνημείο Τοπικών Αγωνιστών Μακεδονικού Αγώνα στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων


Η τελετή των Αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Τοπικών Αγωνιστών Μακεδονικού Αγώνα περιόδου 1904-1908, στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2024. Μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμος Βέροιας και τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων.


Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ακολούθησε η ομιλία του ερευνητή τοπικής ιστορίας και λαογραφίας Θωμά (Μάκη) Δημητράκη.


Χαιρετσιμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ισχυρός Δήμος» Κώστας Παλουκίδης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή - ΑλλάΖουμε» Θεόφιλος Κορωνάς.


Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκαναν ο Σεβασμιώτατος, ο Δήμαρχος Βέροιας και την Ελισάβετ Καούρη, απόγονη του Μακεδονομάχου Μερκουρίου Καρακωστή.


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βέροιας, τον Υποδιοικητή της Ι Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχο Γεώργιο Αλατζά, την περιφερειακή σύμβουλο Συρμούλα Τζήμα, τον Υποδιοικητή της Τροχαίας Ιωσήφ Παρούτογλου, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Πύραρχο Αλέξανδρο Κουβακά, τον Θεόφιλο Κορωνά, την εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού - Περιφερειακού Τμήματος Βέροιας και από τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων, ο 11χρονος Νικόλαος Αντωνιάδης, απόγονος του Νικολάου Αντωνιάδη και η 11χρονη Βασιλική Βαλαχή, απόγονος του Μακεδονομάχου Στέργιου Κουκουτέγου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Δείτε φωτογραφίες:



























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ