Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απεργιακή συγκέντρωση Νοσοκομειακών Γιατρών στο Νοσοκομείο Βέροιας


Το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου, έξω από το νοσοκομείο της Βέροιας, έλαβε χώρα η απεργιακή συγκέντρωση της Ημαθίας στα πλαίσια της πανελλήνιας πανυγειονομικής απεργίας που διοργανώθηκε από την ένωση γιατρών νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού με τη συμμετοχή του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Νάουσας, του εργατικού κέντρου Ημαθίας, του αγροτικού συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας και Νάουσας αλλά και εκλεγμένων από το σωματείο δασκάλων Βέροιας.


Ο κεντρικός ομιλητής, πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, κος Καρτσιούνης Γεώργιος άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της ιδιωτικοποίησης εν τέλει της υγείας αναφερόμενος σε πλήθος παραδειγμάτων από τα δύο νοσοκομεία (Βέροιας και Νάουσας).

Όπως ανέφερε, «Τελευταίο "κεφάλι" της "λερναίας ύδρας" της υποστελέχωσης (κόντρα στην «illustration» εικόνα που προωθείται) η παραίτηση τις προηγούμενες μέρες της μίας εκ των δύο παθολόγων του νοσοκομείου της Νάουσας στο οποίο πλέον απομένει μόνο μία μόνιμη παθολόγος κι ένας ακόμη που εδώ και χρόνια μετακινείται από το κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας. Ήδη από τις 16/10 η εικόνα της κατάρρευσης έκανε την εμφάνισή της, αφού κατά τις απογευματινές ώρες το τμήμα επειγόντων περιστατικών κάλυψαν μόνες τους ειδικευόμενες γιατροί χωρίς παρουσία ειδικού (!) ενώ τα περιστατικά που προέκυψε πως χρήζουν νοσηλείας παραπέμθηκαν για το σκοπό αυτό στο νοσοκομείο της Βέροιας».


Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ημαθίας κος Νατζμέ Νικόλαος, αφού υπερθεμάτισε την αρχική τοποθέτηση, τόνισε πως τα προβλήματα των πολιτών λύνονται μόνο στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης. Όπως ανέφερε, «Τρέφει αυταπάτες όποιος νομίζει πως όλα αυτά μπορούν να λυθούν από το σπίτι μας ή πίσω από κλειστές πόρτες με μεσολαβήσεις και παρεμβάσεις διαφόρων "πολιτικών παραγόντων"», φέρνοντας ως παράδειγμα προς μίμηση το πρόσφατο μεγάλο συλλαλητήριο της 25ης του Σεπτέμβρη στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Διοργανωτές και συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην επόμενη απεργιακή κινητοποίηση στις 20 Νοεμβρίου και στην προγραμματισμένη πανεργατική απεργία.

Δείτε φωτογραφίες:










1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ