Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανδρουλάκης+Δούκας στον β' γύρο του ΠΑΣΟΚ

Πρώτος σε ψήφους και με διαφορά οκτώ μονάδων από τον δεύτερο αναδείχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναμετρηθεί στον β' γύρο την επόμενη Κυριακή με τον Χάρη Δούκα. Η διαφορά μεταξύ τους είναι περίπου 8,3% και 25.000 ψήφοι.

Το θρίλερ για τη δεύτερη θέση στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ


Χαρακτηριστικό της πρώτης Κυριακής των εκλογών του ΠΑΣΟΚ ήταν το θρίλερ για τη δεύτερη θέση, με τους δύο υποψηφίους, Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο, να έχουν διαφορά μόλις κάποιων εκατοντάδων ψήφων και συγκεκριμένα 858. Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, η διαφορά είχε φθάσει μόλις τις 500 ψήφους!

Ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν αυτός που τελικά τερμάτισε δεύτερος, κρατώντας το οριακό προβάδισμα έναντι του Παύλου Γερουλάνου που είχε εξαρχής.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ, τα τελικά αποτελέσματα της α' Κυριακής

Ειδικότερα στο 100% της ενσωμάτωσης και σε σύνολο 302.822 ψήφων έλαβαν:
  1. Νίκος Ανδρουλάκης: 29,64% και 89.200 ψήφους
  2. Χάρης Δούκας: 21,41 % και 64.490 ψήφους
  3. Παύλος Γερουλάνος: 21,12% και 63.632 ψήφους
  4. Άννα Διαμαντοπούλου: 19,52% και 58.899 ψήφους
  5. Μιχάλης Κατρίνης : 6,03% και 18.163 ψήφους
  6. Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,29% και 6.890 ψήφους
Η τελική απόφαση για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων.

Ίσες αποστάσεις από τους υπολοίπους τέσσερις για την επόμενη Κυριακή

Οι συνυποψήφιοί τους στις δηλώσεις τους δεν θέλησαν να πάρουν θέση και να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους τους προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Όλοι, δε, έστειλαν μήνυμα υπέρ της ενότητας την επόμενη ημέρα.

Ο Παύλος Γερουλάνος, που έχασε για μόλις 858 ψήφους τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τον β' γύρο, στις δηλώσεις του δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, συνεχάρη τόσο τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και τον Χάρη Δούκα και ανέφερε ότι όσοι τον ψήφισαν δεν περιμένουν να τους πει εκείνος τι θα ψηφίσουν στον β' γύρο.

4ος στην Αττική ο Χάρης Δούκας, 3ος στον δήμο Αθηναίων


Από τα χαρακτηριστικά του α' γύρου -πέρα από το θρίλερ για τη β' θέση- ήταν η 4η θέση του Χάρη Δούκα στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Στην ανατολική Αττική (εκλογική περιφέρεια του Μανώλη Χριστοδουλάκη που στήριξε Δούκα) πρώτευσε η Άννα Διαμαντοπούλου με δεύτερο τον Γερουλάνο και τρίτο τον Χάρη Δούκα, ενώ στον δήμο Αθηναίων (όπου εκλέγεται δήμαρχος) ο κ. Δούκας ήρθε τρίτος, καθώς τον προσπέρασαν Γερουλάνος-Διαμαντοπούλου.

Ποιες περιοχές έδωσαν τη νίκη στον Ανδρουλάκη

Το ισχυρό χαρτί Ανδρουλάκη απεδείχθη -όπως αναμένονταν- η Κρήτη, όπου σάρωσε με 61,87%, αλλά και το Βόρειο Αιγαίο (40,62%), η Θεσσαλία (32,04%), η Δυτική Μακεδονία (31,71%), η ανατολική Μακεδονία και Θράκη (32,59%), ενώ πήρε οριακά και την Αρκαδία (34,6% έναντι 34,52% του κ. Δούκα).

Ανδρουλάκης: «Σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη»

Σε δήλωση από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά το τελικό αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν. Να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, είχαμε μια εκστρατεία με ήθος και σοβαρότητα. Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο, περήφανο».

Δούκας: Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας


Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να δώσουν το «παρών» στις κάλπες του β' γύρου απηύθυνε ο Χάρης Δούκας. «Είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300.000 φίλους και μέλη που στήριξαν τη διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουν την παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές και βεβαίως όσους με στήριξαν για να πάω στον β’ γύρο. Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας. Σας καλώ την Κυριακή να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση και να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα», δήλωσε.

2 σχόλια:

  1. Ο Νομος εχει 132.938 εγγεγραμμενους, συμφωνα με την επισημη ενημερωση του υπουργειου την 27-06-2024 στις Ευρωεκλογες. Και τα < καλυτερα παιδια > των τελευταιων 20 ετων, μαζι με την < αυλη > τους, πανηγυριζουν χωρις να ντρεποντα, που πηγαν να ψηφισουν μολις 3.150. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΙΛΙΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ. Ας σταματησουν να προκαλουν κανοντας βολτες με τα πανακριβα τζιπ τους, μπουρδολογοντας απο καφε σε καφε.Γιατι εμεις τους εχουμε παρει < χαμπαρι > απο καιρο. Και αυτοι θα πεσουν απο τα συννεφα ασχημα, οταν ερθει η ωρα για αλλη μια φορα. Μας εβαλαν τα γυαλια τα < καλυτερα παιδια > που ψηφισαν μολις 3.153. Οταν αυτοι, η < αυλη > τους, και οι ΧΑΦΙΕΔΟΠΟΠΑΓΑΛΟΙ τους, διαλαλουσαν δεξια και αριστερα, οτι θα πανε 4 με 5 χιλιαδες. Και θα βγαλουν και 3 βουλευτες. ( κοιταξτε τα σχετικα τους σχολια, στα σαιτ της πολη μας ).Ποσο γελιο πια απο μικρα ΑΠΟΛΙΤΙΚ και καλοβολεμενα παιδακια. Αν δεν ξερεις απο πολιτικη, μαθαινεις. Αν εχεις πνευματικη διαυγεια, και δεν εισαι < γκλαρου >. Αν δεν ξερεις απο μαθηματικα δημοτικου, δεν μαθαινεις, γιατι εισαι πια μεγαλος. Μας εβαλαν τα γυαλια τα < καλυτερα παιδια > , και δεν σκεφτονται, οτι αν δεν ηταν ο Αντωνακης να στελνει κοσμο να ψηφισει, για να κανει το < καλο παιδι >, σε καποιους, ωστε να τους πεισει να ειναι υποψηφιος, ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Το ΠΑΣΟΚ απεδειξε οτι παραμενει ενα κομμα των μηχανισμων. Μονο που οταν το < αδελφο > κομμα, καταρρεει απο το 32 στο 9, και εσυ με το ζορι κινητοποιεις 3.153, Ε, ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. Οσο και αν προσπαθουν ματαια τα < καλυτερα παιδια >, να μας πεισουν περι του αντιθετου. Μας εβαλαν τα γυαλια τα < καλυτερα παιδια > των τελευταιων 20 ετων, και απορουμε και αναρωτιομαστε, πως δεν αντιδρουν τα < αλλλα παιδια >, που ετσι θεωρουνται τα χειροτερα των τελευταιων 20 ετων. Το παραμυθι θα φανει συντομα. Υπομονη. Αγαπητοι μου συντροφοι. Η ιστορια του ΠΑΣΟΚ εχει δειξει, οτι μετα απο εσωκομματικες εκλογες, ενα κοματι του ΠΑΣΟΚ που πηγε με τον εναν η τον αλλον νικητη, δεν θα φυγει. Δεν θα γινουν ΣΥΡΙΖΑ. Ομως τα μιση και τα παθη, δεν θα υποχωρησουν ευκολα. Οι αντιπαλοτητες και οι πικρες, δυσκολα θα ξεπεραστουν. Και αργα η γρηγορα θα ανοιξουν στοματα, και θα βγουν μαχαιρια. ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ. Το ξερει αυτο ο Κυριακος, και τωρα περιμενει απλα να βγει και ο Stefanos. Και θα εχει παρει το νταμπλ, απο τον Οκτωβριο. Και μετα απορουμε πως κυβερνα τοσα χρονια. Συντροφοι μου. Original και γιαλαντζι ντολμα. Ακουστε και σκεφτειτε ολα αυτα, απο εναν παλιο ΛΑΚΑΜΑ ΠΑΣΟΚτζη, που μετα απο 42 χαμενα χρονια , ανακαλυψε οτι, ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΡΑΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ