Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανάγκη χρηματοδότησης για τα θρησκευτικά μνημεία της Σφηκιάς

Για την αναστήλωση, την συντήρηση και την ανάδειξη, προκειμένου να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους τουρίστες


Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στη Σφηκιάς είναι ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο και μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες στον Ελλαδικό χώρο. Διατηρείται η φάση του 12ου αιώνα, όπως μαρτυρούν τοιχογραφίες από τον 12 αιώνα και μετά. Πλησίον της βρίσκεται η Παλαιοχριστιανική Βασιλική Α' της Σφηκιάς με χρονολόγηση από τον 4ο αιώνα.

«Υπάρχει άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθεί η αναστήλωση, συντήρηση και ανάδειξη τους που μπορεί να καταστήσουν την περιοχή σε πόλο επίσκεψης θρησκευτικών τουριστών. Επίσης, κοντά βρίσκεται και ο καταρράκτης του Δερματά, η σπηλιά του άγνωστου καλόγερου και το αγίασμα της».

Αυτό αναφέρει ο Αντιδήμαρχος της Βέροιας, Θανάσης Δέλλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Παράλληλα, τονίζει πως σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Ενότητας Μακεδονίδος Θανάση Χειμώνα και την συνδρομή των εργαζομένων του Δήμου Βέροιας, Γιάννη Βέου και Χρήστου Δόμανου, το μονοπάτι από τον ναό του Αγίου Δημητρίου, μέχρι τον καταρράκτη του Δερματά, διανοίχθηκε και καθαρίστηκε. Πλέον, ο καταρράκτης είναι προσβάσιμος από την πλευρά της Σφηκιάς, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ