Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλλάζει σημείο η παρέλαση του Μακροχωρίου


Μια αναστάτωση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Μακροχώρι, σχετικά με το σημείο διαξαγωγής της μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως προκύπτει από τα όσα ανεφέρει ο πρόεδρος του Μακροχωρίου Βαλάντης Κεχαΐδης, παρά τις προσπάθειές του και την αποστολή σχετικού εγγράφου στην Τροχαία για έκδοση απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Αριστοτέλους, την κεντρική οδό του Μακροχωρίου όπου διεξάγονται οι παρελάσεις τα τελευταία χρόνια, η απάντηση της Τροχαίας Βέροιας ήταν αρνητική, προτείνοντας εναλλακτικές οδούς.

Ο λόγος που επικαλείται η Τροχαία, είναι ότι η εν λόγω οδός είναι η Π.Ε.Ο. Βέροιας - Θεσσαλονίκης, με μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας και βαρέων οχημάτων και πως η εκτροπή τους σε οδούς που δεν ενδείκνυνται για την κυκλοφορία τους, μπορεί να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του veriotis.gr, η παρέλαση θα διαξαχθεί στον παράλληλο της κεντρικής οδού Αριστοτέλους, μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.


Ο πρόεδρος Βαλάντης Κεχαΐδης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις εξελίσεις, αντανακλώντας τη γενικότερη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας, σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας 21/10 στην εκπομπή του
Sportsfan «Στο… Μαντρί».




Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Με μεγάλη μου λύπη ενημερώθηκα σήμερα από την Τροχαία Βέροιας ότι η πραγματοποίηση της καθιερωμένης παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην οδό Αριστοτέλους κρίνεται ως ανέφικτη. Αφού αναφέρω ότι στη συγκεκριμένη τοποθεσία η παρέλαση πραγματοποιείται επί σειρά ετών κάτι που γνωρίζουν άπαντες, θεωρώ ακατανόητο και άδικο το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις για να συνεχίσουμε την παράδοση.

Η αδιαφορία πολλών σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα οδήγησε σε μια απόφαση η οποία γεννά πολλά ερωτήματα, που προφανώς δεν θα απαντηθούν ποτέ. Αλήθεια, σήμερα ανακάλυψε η Τροχαία Βέροιας ότι η οδός Αριστοτέλους στο Μακροχώρι είναι η Παλαιά Εθνική Οδός Βέροιας – Θεσσαλονίκης; Σήμερα διαπίστωσε η Τροχαία Βέροιας ότι στο σημείο υπάρχει μεγάλος φόρτος κυκλοφορίας αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων;

Λογικά, για την Τροχαία Βέροιας, το να αναγνωρίσει – ανακαλύψει τα προβλήματα αυτά σήμερα και να απαγορεύσει την παρέλαση στην οδό Αριστοτέλους προτείνοντας μας εναλλακτικές τοποθεσίες ήταν η εύκολη λύση. Όμως, η τοπική κοινωνία του Μακροχωρίου δικαιούται περισσότερη προσοχή και σεβασμό όταν πρόκειται για παραδόσεις που έχουν διάρκεια δεκαετιών .

Την ίδια ώρα που μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, και σωστά, «κόβονται στα δύο» προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, η Τροχαία Βέροιας αδυνατεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων του Μακροχωρίου. Σύμφωνα με την απόφασή της, η οδός Αριστοτέλους, όπου επί δεκαετίες πραγματοποιείται η παρέλαση, ενέχει κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου.Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω ότι προ ημερών και μετά από προσωπικές μου ενέργειες ενημερώθηκαν για την σοβαρότητα του θέματος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ημαθίας Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος ενώ στην πρόσφατη παρέλαση για την απελευθέρωση της Βέροιας παρέδωσα υπόμνημα στην προέδρο της Δημοκρατίας κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τους συγχωριανούς μου για αυτή την εξέλιξη, αλλά και να εκφράσω για ακόμη μια φορά την απογοήτευσή μου για την αδιαφορία και την ανυπαρξία των βουλευτών του νομού μας.Παράλληλα, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους πραγματικά βοήθησαν και ειδικά στον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, έστω και αν τελικά δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειές μας, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή αυτή η τόσο σημαντική παράδοση του χωριού μας.

Η προσπάθειά μας δεν σταματά εδώ, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο για την κοινότητά μας προκειμένου να διατηρήσουμε ζωντανές τις‍ αξίες και τις​ παραδόσεις‍ μας», ανέφερε ο κ. Κεχαΐδης.

2 σχόλια:

  1. Κάλιο αργά παρά ποτέ , μάθατε εκεί στο Μακρυχώρι να οδηγάτε και να παρκάρετε όπως θέλετε στην Αριστοτέλους χωρίς να λογαριάζετε για την κίνηση . Να μην πούμε στο πανηγύρι σας κόβετε και πάλι ο δρόμος για να βάλουν 5 τραπέζια παρανοώ τα μαγαζιά …!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα δεν είναι που θα γίνει η παρέλαση αλλά να ξέρουν τα παιδια γιατί γίνεται η παρέλαση , δηλ τί γιορτάζουμε .Γιατί ακούμε κάτι ΄΄μαργαριτάρια ΄΄περί απελευθέρωσης από τους τούρκους, Ή κάτι εμφανίσεις από ανήλικες μαθήτριες λες και βγαίνουν σε πασαρέλα....μοντέλων. Όσο για τον προλαλίσαντα είστε πολύ γραφικός για τα επιχειρήματα που προβάλετε.... γιατί είναι για τα ΄΄πανηγύρια ΄΄ (και μάλλον σ΄αρέσουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ