Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο Μίμης Πλέσσας


Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, μια εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 100 του χρόνια. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Χ.


«Κι εσύ δεν θα’ σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου» θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι Ψυχή μου. Το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε. Ευγνώμων για όλα. Σε ευχαριστώ για όλα. Σε λατρεύω για πάντα», έγραψε η σύζυγός του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μίμης Πλέσσας άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Καλλιτεχνούπολη. Μάλιστα, ο τεράστιος μουσικοσυνθέτης θα γιόρταζε στο Παλλάς τα 100 του χρόνια σε μία σπουδαία μουσική παράσταση με πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών.


Ο Μίμης Πλέσσας ήταν από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες με αμέτρητες διακρίσεις και δεκάδες χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Το πλουσιότατο έργο του στο ελληνικό τραγούδι, στο θέατρο, στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και στην κλασική και τζαζ μουσική, αγαπήθηκε από το κοινό και αποτελεί σπουδαία πολιτιστική μας παρακαταθήκη.


Τον περασμένο Ιούνιο, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απένειμε στον Μίμη Πλέσσα το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, για την πολυσχιδή του προσφορά στην ελληνική μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ