Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βοργιαζίδης: Πλήγμα για τα τοπικά βιβλιοπωλεία η κατάργηση των σχολικών επιτροπών


Η 22η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2024, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, απόγευμα Τετάρτης 18/9 στο Δημαρχείο της πόλης.

Με την συνεδρίαση να συμπίπτει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Βέροιας αναφέρθηκε στην παράδοση, από τον δήμο Βέροιας, ενός κτιρίου στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας, το οποίο εγκαινιάστηκε την ημέρα του Αγιασμού.




Όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης, το κτίριο ήταν ερειπωμένο και μισογκρεμισμένο και παραδόθηκε άρτια φτιαγμένο, με δύο αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους, κάνοντας πιο χρηστική και εύρυθμη τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου, διευκρινίζοντας πως η κατασκευή και παράδοσή του είχε προγραμματιστεί σε περίοδο όπου η ροή χρημάτων στους δήμους ήταν ομαλή.

Μένοντας στο θέμα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέρθηκε στα «απόνερα» της κυβερνητικής απόφασης για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών. Όπως είπε, μέχρι τώρα, τα σχολεία προμηθευόταν το υλικό για τις ανάγκες τους από τα βιβλιοπωλεία της πόλης τους. Πλέον, θα γίνεται διαγωνισμός, όπως οφείλει ο δήμος να κάνει, με συνέπεια να κερδίσει ο δήμος 5.000 και να χάσουν τα τοπικά βιβλιοπωλεία 200.000 ευρώ.

«Κάτι τέτοιο φοβόμαστε ότι θα γίνει και με την ενδεχόμενη συγχώνευση των ΔΕΥΑ, κάτι για το οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι», σημείωσε κλείνοντας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους Δημάρχους, πριν την έναρξη της ΔΕΘ, προκειμένου να καταθέσουν απόψεις και προβλήματα των δήμων. Όπως είπε ο Δήμαρχος, ο λόγος δόθηκε μόνο στους εκπροσώπους των Δημάρχων, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΚΜ, οι οποίοι μετέφεραν στον κ. Μητσοτάκη την οικονομική ασφυξία που βιώνουν οι δήμοι, με τον κ. Βοργιαζίδη να σχολιάζει την σημασία που αυτό ακούστηκε από συμπολιτευόμενα χείλη.

Τέλος, σχετικά με το θέμα που είχε προκύψει με το πρόγραμμα «55-67», ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα πως σύμφωνα με την νεότερη πληροφόρηση, μάλλον το καλοκαίρι του 2025 θα ξανατρέξει το πρόγραμμα.

5 σχόλια:

  1. το ότι θα μπεί χρέωση ανα κυβικο στις δημοτικές ενότητες και στα χωριά που τόσα χρόνια δεν το εφαρμόζεις εσύ αλλά μας χρεώνεις ελάχιστη κατανάλωση ανά μήνα στη Βέροια ανεξάρτητα αν το ρολόι δε γράφει τίποτα, τότε ναι θα είναι αρνητικό για σένα αλλά θετικό για τους δημότες. Το ότι πληρώνουμε τόσα χρόνια οι Βεροιώτες αντλιοστάσια για να μεταφέρεται νερό στο πλούσιο Σέλι για να διακοπάρουν στις βίλες τους και να ποτίζουν το γκαζόν τους και η χρέωση εκεί να είναι 50 ευρώ το χρόνο τότε ναι θα γίνει μεγάλο κακό στις ΔΕΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το τεράστιο πρόβλημα που έχουν αυτή τη στιγμή όλα τα σχολεία της πόλης μας, χωρίς ούτε ένα ευρώ διαθέσιμο για αναλώσιμα , και το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί σε μήνες, θα αναλάβει κάνεις την ευθύνη; Θα δώσει ο Δήμος χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων; Αυτό είναι το μεγάλο θέμα αυτή τη στιγμή. Κατά τα άλλα, έχει δίκιο, οι μεγάλες εταιρείες της Αθήνας πάλι θα αυξήσουν τα κέρδη τους. Παρέχοντας προϊόντα χειριστής ποιότητας προκειμένου να κερδίσουν τον μειοδοτικό διαγωνισμό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι δωρεάν παιδιά την ακριβοπληρωνουν οι γονείς,σε υλικά πχ τετράδια, μολύβια, μαρκαδόρους , πακέτα κόλλες Α4 κάθε παιδί και πολλά άλλα , φροντιστήρια γιατί το κράτος υποβάθμισε την παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ