Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσιχλακίδης για τα 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ: «Το κόμμα επιβίωσε, γιατί έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία»

«Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχαν ραντεβού με την ιστορία, πράγμα αδιαμφισβήτητο»

Με επίσημη δήλωσή του, ο Σάββας Τσιχλακίδης μίλησε για την συμπλήρωση των 50 ετών του ΠΑΣΟΚ. Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του κόμματος, στην δύσκολη δεκαετία που πέρασε και την επόμενη ημέρα που εκπέμπει ελπίδα και αισιοδοξία. Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή του:


«Σήμερα 50 χρόνια από την ίδρυση του λαογέννητου Σοσιαλιστικού κινήματος. Ενός κινήματος που έκανε την Ελλάδα να ακουστεί στην Ευρώπη , που έδωσε στον λαό την ουσιαστική ευκαιρία της αλλαγής και της καλυτέρευσης του ανθρώπινου βίου. Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχαν ραντεβού με την ιστορία, πράγμα αδιαμφισβήτητο!


ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αναπτερώσει το πολιτικό ηθικό εκατομυρίων οικονομικά και κοινωνικά καταπιεσμένων Ελλήνων, αυτό άλλωστε το έφερε στην κυβέρνηση .

Μεταγενέστερα πλήρωσε πολύ ακριβά τα λάθη, λάθη κυβερνήσεων συντηρητισμού και φυσικά ανθρώπων που υποτίθεται το υπηρετούσαν αλλά το πούλησαν έναντι πινακίου φακής και έτσι πέρασε και πάλι στην ιστορία μια δύσκολη δεκαετία συρρίκνωσης και κυρίως ενοχής! Από αυτή την δεκαετία όμως το ΠΑΣΟΚ , το οποίο επιβίωσε χάρη στις βαθιές ρίζες του στην κοινωνία βγήκε κερδισμένο.

Κερδισμένο γιατί όλη αυτή η δυσκολία δημιούργησε νέα στελέχη και ανθρώπους με ρομαντισμό και ζήλο για την ιδέα της σοσιαλδημοκρατίας χωρίς κριτήρια εξουσίας και εγωκεντρισμού αλλά με πίστη για την αλλαγη, αλλαγή γεμάτη ισότητα και αλληλεγγύη!

Σήμερα 50 χρόνια μετά την ιστορική μέρα ίσως να είμαστε στο σταυροδρόμι μιας ακόμα νέας μεγάλης μέρας για το ΠΑΣΟΚ και την χώρα.»

7 σχόλια:

  1. Με τα χρέη τι γίνεται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε τα χρέη έ ; Πονεμένη ιστορία ...
      Βασικά το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε για να βρει τον τρίτο δρόμο για τον σοσιαλισμό ,αλλά μάλλον στην πορεία συνάντησε τον τρίτο δρόμο για τον τραπεζικό δανεισμό.
      Οι δε νεοδημοκράτες ,ως γνήσιοι ριζοσπάστες φιλελεύθεροι,γνώριζαν από δάνεια και πιστώσεις,οπότε δεν χρειάζονταν και τίποτα ιδιαίτερα μαθήματα.
      Πάντως μια χαρά τα κατάφεραν και οι δυό τους.
      Λοιπόν ,με δημοσιευμένους ισολογισμούς 2022 , η ΝΔ χρωστάει σε δάνεια και λοιπές υποχρεώσεις 435 εκ. € και το ΠΑΣΟΚ 405 εκ. Σύνολο και των δύο ~ 850 εκ.Με δεδομένο ότι πλησιάζουμε και προς το τέλος του 2024 ,αυτά γιατί να μην έχουν γίνει 900 εκ. ; (Παντοπωλείο η αφθονία , ναι κυρ Στέφανε ,βάλε και οκτώ μπουκάλια μπύρα,θα το κάψουμε απόψε κυρ Στέφανε ,έλεγε η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη).
      Επειδή έως τώρα ,κανένας δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα στη ρίζα του ,και όπως πάει το πράγμα ,με κάνα κόλπο ζόρικο , θα φορτωθούν και αυτά ,στο συνολικό δημόσιο χρέος , θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση τα παρακάτω :
      α) Με βάση το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ (δεν μπορώ να πω,ευρηματικό το όνομα , ο ημίθεος καθάρισε τους σταύλους του Αυγεία) ,με το οποίο σώθηκαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ,θα μπορούσαν τα συγκεκριμένα δάνεια να πουληθούν σε κάποια funds ,στο 10% της αξίας τους ,όπως συνήθως γίνεται και έτσι να επιβαρυνθεί το δημόσιο (δηλαδή εμείς) ,καμμιά κατοσταριά εκατομμύρια και όχι 850 .Οι Τράπεζες ,ούτως ή άλλως ,έχουν κάνει τις ανάλογες προβλέψεις αποσβέσεων στα βιβλία τους ,αφού ξέρουν πολύ καλά ,ότι αυτά τα ιλιγγιώδη νούμερα ,δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ (μη νομίζετε ότι κάποιοι δεν θα το σκέφτηκαν ,απλώς δε θα έχει έλθει μάλλον ,ο κατάλληλος χρόνος ακόμη…).
      β) Μέσω ισχυρών τραπεζικών οίκων ,μπορεί να γίνει τιτλοποίηση του συνόλου του δανεισμού των δύο κομμάτων και να αρχίσουν να το πουλάν στις διεθνείς αγορές.Θα εκδοθούν ομόλογα ιδιωτικού χρέους μελλοντικής εκπλήρωσης (από μένα αδερφέ μακάρι να έχεις να λαμβάνεις !!!) και μειωμένης βέβαια εξασφάλισης (δε θα κοροἵδεύουμε και τον κόσμο) και θα αρχίσουν να τα διοχετεύουν σε επενδυτές παγκοσμίως.Πρώτες φίρμες θα γίνουμε (όχι ότι δεν είμαστε δηλαδή).Για να δοθεί μεγαλύτερη αίγλη στο όλο project ,θα ήταν σκόπιμο οι εκδότες-ανάδοχοι οίκοι ,να δώσουν και μία ιδιαίτερη ονομασία στα ομόλογα π.χ. BLACK ROCK BONDS ND ή MORGAN STANLEY BONDS PASOK (θυμάστε την CHIPITA ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ,τη SKODA ΞΑΝΘΗ ή τον ΑΡΗ MODA BAGNO ; κάτι τέτοιο !!!).
      γ) Τα εγγεγραμμένα μέλη των δύο κομμάτων ,να αρχίσουν να προσφέρουν από τις οικονομίες τους ,για την αποπληρωμή του χρέους.Αν αρχίσουν από τώρα ,με έναν καλό προγραμματισμό ,σε 252 χρόνια θα έχουν ξοφλήσει. Τους δίνεται έτσι και ένα επιπλέον κίνητρο ,ώστε να ζήσουν περισσότερο !!!
      Βλέπετε λοιπόν κανέναν να αγχώνεται ; ‘Οχι βέβαια. ‘Αρα λύση θα δοθεί ,να είστε σίγουροι ,τουλάχιστον η ευρηματικότητα του ‘Ελληνα ,είναι ένα από τα προτερήματα του.
      Γιά όλα τα υπόλοιπα ,πλάκα κάνω ,δεν πιστεύω να τα πάρει κανείς στα σοβαρά.

      Διαγραφή
    2. Περιμένουμε πρώτα νά πληρώσει η ΝΔ πού είναι πολύ περισσότερα και μετά θά πληρώσουμε κι εμείς!

      Διαγραφή
  2. Χάρη σε σας ευημερούμε σήμερα, ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι έχει βαθιές ρίζες παιδάκι μου καλό, δεν το συζητάμε. Αυτές τις ρίζες πληρώνουμε τώρα και για πολλά χρόνια ακόμη. Δες γύρω σου και θα δείς ποιοι μας έχωσαν, μας έθαψαν εκεί βαθιά στις ρίζες. Το πρόβλημα είναι οτι αυτοί είναι πάνω απ το χώμα και εμείς στις ρίζες. Απο κάτω. Αυτά πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη. Οι αγωνιστές του Σοσιαλισμού, λέει. Ανεμομαζώματα διαολοσκορπίσματα λέει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσίχλα, η πολιτική δεν είναι call of duty. Αν τα κάνεις μαντάρα δεν έχει load από το last save.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα αυτά τα κόμματα στην ουσία έχουν σβήσει, έχουν πεθάνει. Δυστυχώς στη χώρα μας αυτός ο θάνατος τους είναι πολυ πιο αργός και πιο βασανιστικός απ' ότι θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το γεγονός αυτό ταλαιπωρεί τόσο τα ίδια τα κόμματα όσο κυρίως το λαό. Η κύρια αιτία είναι ότι δεν μπορούν ακόμα να βρεθούν εκείνε ς οι δυνάμεις που θα γεννήσουν και θα μορφοποιησουν το νέο το καινούριο το επόμενο. Αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Αρκεί να μην αργήσει παρά πολύ και να μη συμβεί μετά από ακόμα μεγαλύτερο κακό απ' ότι αυτό της χρεοκοπίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ