Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο προσφυγικό μνημείο στο Τσερμένι τιμήθηκε η επέτειος της Μικρασιατικής Καταστροφής


Εκδηλώσεις μνήμης για τα 102 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2024 στη Βέροια. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου.


Το πρωί, τελέστηκε μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ναό Βέροιας και ομιλία από τον Ιωάννη Ζούκα, Αντιστράτηγο ε.α., επίτιμο Διοικητή του Γ.Σ.Σ. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών Προσφύγων στην πλατεία Τσερμενίου.


Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ενώ στεφάνι κατέθεσαν, η Υφυπουργός ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο βουλευτής Βασίλης Κοτίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Στέργιος Μουρτζίλας, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Νίκος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας Βάιος Γούναρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Πύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς και η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας Αναστασία Παυλίδου - Αλεξοπούλου.

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγή, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από το στρατιωτικό άγημα και η τελετή ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες:

Δείτε φωτογραφίες:



















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ