Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τίμησαν την ημέρα της Γενοκτονίας των Μικρασιατών στο Πλατύ

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης από το Τουρκικό κράτος είναι η 14η Σεπτεμβρίου, με τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός» να τιμά δεόντος την ημέρα. Όπως αναφέρει σε χαρακτηριστικά: 

«Κόντρα σε αυτούς που ακόμα και σήμερα λοιδορούν την προσφυγική μας ταυτότητα, την μικρασιατική μας καταγωγή, τα μνημόσυνα στους σφαγιασθέντες προγόνους μας, τα μνημεία - σύμβολα της ιστορίας μας.

Σε αυτούς που κάνουν τα πάντα για να σβήσουν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Να διαστρεβλώσουν τις αξίες και τα ιδανικά μας. Να σταματήσουν να ακούγονται τα ακούσματα και να χορεύονται οι χοροί μας.

Στους λίγους που μιλάνε για πρόοδο και μέλλον αλλά είναι βουτηγμένοι στο χειρότερο είδος της ανθρώπινης ύπαρξης, την υποκρισία. Η ημέρα αυτή, είναι μέρα πόνου για τον Ελληνισμό. Η μέρα που συμβολίζει το ματωμένο τέλος ενός πολιτισμού τριών χιλιάδων χρόνων.

Στα βήματα των προγόνων μας, στα ίχνη της ιστορίας, εκεί όπου πρώτο ξεκίνησε το μαρτύριο του ξεριζωμού, της προσφυγιάς, του διωγμού, του μίσους αλλά και της αγάπης, της παρηγοριάς, της συμπόνιας και των ονείρων για ένα νέο ξεκίνημα σε μία νέα πατρίδα.

Ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος Ημαθίας "Ο Βαρασός", για ακόμα μια χρονιά, επιτέλεσε το ιερό καθήκον διατήρησης της ασβέστης φλόγας της μνήμης για την καταστροφή της πατρίδας μας. 102 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και η εικόνα της Σμύρνης που καίγεται, πληγώνει ακόμη τις ψυχές μας.

100 χρόνια ξεριζωμού από την συμφωνία ανταλλαγής προσφύγων με το Τουρκικό κράτος. Έχουμε χρέος να τιμούμε τα μαρτυρικά θύματα της τουρκικής θηριωδίας. Η ιστορική μνήμη κρατά ζωντανή την εθνική μας ταυτότητα».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ