Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τάσος Πρωτοψάλτου: Το ταλέντο που δημιουργεί ένα σκηνογραφικό κόσμο υψηλής αισθητικής

«Σκηνογραφία και κοστούμια που πραγματικά χορεύουν»
Μια πολύ κριτική δέχθηκε για τη χορευτική παράσταση «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» o Τάσος Πρωτοψάλτου. Σύμφωνα με τον R. Κ. W. Κάρλσον, ο Βεροιώτης ενδυματολόγος και διεθνής σκηνογράφος είναι ένα αγνό ταλέντο, που δημιουργεί έναν σκηνογραφικό κόσμο υψηλής αισθητικής και συναισθηματικής επίδρασης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κριτικός τέχνης: Με βαθιά γνώση του métier, τόσο καλλιτεχνικού, όσο και ιστορικού, δίνει νέα οράματα σκηνικής. Οι κουρτίνες του σε μέγεθος αιθερικού σταδίου που συνδυάζουν εξαιρετικά τεχνολογικά σύγχρονα υλικά όπως κυτταροφάνια ζωγραφισμένες με μεσαιωνικές τεχνικές και υφές σχετικές με τον μεσαιωνικό μύθο της παράστασης.

Το σκηνικό, αλλά και τα κοστούμια, βρίσκονται σε διαρκή κίνηση σε κάθε κίνηση των χορευτών και σε κάθε στιγμή της παράστασης. Σκηνογραφία και κοστούμια που πραγματικά χορεύουν!»


1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ